Sílvia Mayor (PDECat): "Volem que el districte avanci; no som sectaris com ICV amb Trias"

"Tenim una estratègia diferent a Junts per la independència", diu

Política

Entrevista a Sílvia Mayor per videoconferència
Entrevista a Sílvia Mayor per videoconferència | A.B.

Sílvia Mayor (Barcelona, 1981) és la portaveu del grup municipal de Junts x Cat a Gràcia en un moment de canvi en què els tres consellers del grup han triat la via del PDECat, que de moment els separa del nou partit Junts. En aquesta entrevista, Silvia Mayor analitza aquest moment i la posició política de la seva formació en relació amb aspectes del mandat a Gràcia.

En converses informals fa pocs dies apuntaves que estàveu vivint un procés intern dolorós.
És dolorós, sí, i encara no ha acabat. Els tres consellers municipals no hem fet el pas a Junts i continuem treballant pel districte des del PDECat. Això no impedeix que continuem reunint amb el nostre regidor, Ferran Mascarell i amb el grup municipal a Barcelona.
 
Com s'entén això del "nostre regidor, Ferran Mascarell" si el també president del districte és a Junts? 
Perquè ens hem reunit i ell ha manifestat que no tenia cap inconvenient a seguir treballant amb nosaltres, com nosaltres tampoc en tenim cap. La relació és bona.

Tantes diferències hi ha perquè fins i tot a nivell local hi hagi hagut trencadissa? L'executiva del PDECat va plegar en bloc...
Tots seguim treballant pel mateix projecte però en el tema nacional hi ha estratègies diferents de veure les coses a l'hora d'arribar a la independència. Jo dic que sóc una consellera del PDECat que treballa pel grup municipal Junts x Cat.

Qui es queda el local del carrer Astúries?
El local és del PDECat i l'abandonarem si es confirma que s'ha d'executar el procés judicial que el lliga com a aval. Si tindrem un nou local? No és una prioritat.

Com esteu vivint aquesta ralentització general com a consellers?
Hem anat parlant amb els veïns, hem fet actes amb la consellera de Cultura o amb el secretari de l'Esport o amb el mateix Mascarell. També ens hem reunit amb l'Associació de Professionals de Bars i Restaurants. Tot el que hem pogut fer virtual ho hem fet.

Fa gairebé un any i mig que ha arrencat el mandat i no hi ha Pla d'Actuació. Heu de ser condescendents amb el govern?
És un govern fluix i ja es veu que ho argumentarà tot amb la pandèmia. És un govern que no dialoga amb els veïns, com el cas Vallmitjana. Nosaltres sempre estem disposats a parlar però al final ells van a la seva.

Quines són les vostres prioritats al Pla d'Actuació?
Tenim Vallcarca pendent, casetes d'Encarnació, el debat del patrimoni. Anirem a la reunió oberts i veure si podem arribar a un acord.

De moment sí crític a Encarnació. 
Sí, perquè no ens podem oposar a fer pisos socials, però les maneres han estat dolentes tant de cara al propietari com per als veïns.

Vallcarca no s'acaba en un mandat; altra cosa és que s'eternitzi...
No podem estar aturats mandat rere mandat, amb solars que no tenen res o amb usos estranys, i qui té el poder per activar això és govern. Porten dos mandats sense fer res. 

Can Carol serà el primer...
Sí, però cal seguir.

Sembla que tingueu el discurs més dur però al final negocieu.
Volem que el districte avanci i no ens volem comportar com ICV en el mandat Trias, que era un no a tot. No som així. No som sectaris.

Ets mestra. Què els dius als alumnes amb el panorama que tenim.
No m'agrada el tot anirà bé però procuro ser positiva.

També vius de prop l'actualitat de les entitats del pinyol de Gràcia.
Se'ls troba a faltar. Qui ens anava a dir que Sant Medir seria l'última gran festa.