La primera illa de cases enretirada del carrer Gran es culminarà amb arbres i bancs i el 2021 amb retoc de voreres

L'estrena de la nova façana de l'escola Vedruna s'ha seguit de la instal·lació ja de nous fanals al mig de l'ampliació guanyada del carrer

Societat

La façana de l'escola Vedruna al carrer Gran amb la instal·lació de nous fanals, aquest dijous
La façana de l'escola Vedruna al carrer Gran amb la instal·lació de nous fanals, aquest dijous | À.G.P.

En ple debat sobre canvis de Pla General per desafectar habitatges de grans eixos viaris de Gràcia, aquesta setmana s'està visualitzant a nivell urbanístic la culminació de la primera illa enretirada del carrer Gran, fruit del pacte entre Ajuntament i escola Vedruna per guanyar espai de pas per als vianants a canvi de guanyar alçada en el bloc nou del centre.

Amb el curs començat a les noves aules i a la flamant nova escola d'hostaleria, amb entrada pròpia, l'obra s'ha definit aquesta setmana amb la instal·lació de nous fanals al carrer on fins fa uns dies només hi havia encara les connexions a l'aire lliure. Aquests fanals s'acompanyaran de nous arbres i petits espais d'estada amb bancs.

L'obertura d'aquest espai d'estada en ple carrer Gran, encara que sigui a la part superior de la via entre Fontana i Lesseps, on no hi ha tants vianants com al tram central per sota de Fontana, és un fet rellevant no només pel pas de vianants sinó també per la protecció de l'escola i per la convivència del centre amb la residència de gent gran La Vostra Llar.

La renovació urbanística, no obstant això, encara no s'ha enllestit perquè també forma part del pacte entre Ajuntament i Vedruna, de manera que l'escola assumeix ara la despesa de la instal·lació dels fanals, els arbres amb els seus escocells i els bancs, i el Districte ja té un projecte per completar la reforma almenys amb dues actuacions previstes per al 2021: d'una banda, la vorera ampliada es perdrà parcialment per encabir un aparcament d'autocars escolars sense que aquests entorpeixin la mobilitat, com fins ara, i d'altra banda, la connexió de carrer Gran i carrer Betlem és resoldrà amb la continuïtat de la vorera del carrer principal. Fonts municipals han emmarcat aquest últim canvi en la pacificació engegada en aquests carrers secundaris, com ja passa amb el carrer superior, Maurici Serrahima, on els vehicles procedents del carrer Gran accedeixen al carrer petit com si es tracés d'un gual i han de reduir velocitat de manera més acusada.

Tres pisos turístics a Vila de Gràcia i la Salut seran per a serveis socials

L'Ajuntament i empresaris del sector turístic han signat un contracte pel qual 22 pisos reservats fins ara a turistes es destinaran a emergència social; concretament n'hi ha dos a la Vila de Gràcia i un al barri de la Salut, en tres blocs diferents. Els propietaris percebran un lloguer d'etre 700 i 1.200 euros per contractes d'un a tres anys.