L'Esperança tanca plantes i deriva personal per la Covid

La quarta planta de traumatologia s'afegeix a altres plantes inactives i els treballadors s'integren a la vuitena d'Hospital del Mar

Societat

Entrada principal de l'Hospital de l'Esperança
Entrada principal de l'Hospital de l'Esperança | À.G.P.

La primera fase de la segona onada de la crisi sanitària s'ha afrontat pel que fa als interessos del principal centre hospitalari públic de Gràcia d'una manera molt diferent al mes de març. Si aleshores l'Hospital de l'Esperança va ser el primer de la ciutat a activar les seves plantes d'emergència per acollir els primers positius de Covid, ara la política de Parc Salut Mar és tancar plantes actives i derivar el personal de l'hospital gracienc a l'Hospital del Mar. Això és el que va succeir el passat cap de setmana: la quarta planta, on hi ha Traumatologia, es va tancar i tot el personal s'ha traslladat a la vuitena planta de l'Hospital del Mar per atendre malalts de Covid.

La mesura s'ha entès fins i tot a nivell de sindicats, que fa setmanes que defensen que no hi ha personal per fer front a aquesta segona onada ni molt menys per assumir el desplegament dels nous centres hospitalaris satèl·lits que el Govern està construint, per exemple, al Parc Sanitari Pere Virgili. "Sense l'Esperança, ara a Mar estaríem col·lapsats", apunta José Sancho Lara, de CC.OO.

L'Esperança ja va ser notícia la setmana passada quan es va registrar un primer brot al centre, concretament a la Unitat de Geriatria d'Aguts, que va afectar una desena de persones, entre personal sanitari i pacients. La direcció, malgrat aquest episodi, va mantenir els afectats en la mateixa àrea de la segona planta, tot i que ser separats, i no va activar a diferència dels passats mesos de març, abril i maig les plantes que estan preparades en cas d'emergència amb 120 llits (part de la quarta, la cinquena i la sisena).