Ramon Ortiz i José Díaz (Ràdio Gràcia): "Amb partits trobarem el nostre propi estil"

El conductor del programa 'Toc Escapulat' i el periodista esportiu inicien la narració dels partits de l'Europa a l'emissora municipal

Esports

Periko (esquerra) i José Díaz (esquerra), encarregats de la narració
Periko (esquerra) i José Díaz (esquerra), encarregats de la narració | À.G.P.

Ramon Ortiz, Periku, conductor del programa d’esports Toc Escapulat de Ràdio Gràcia, i membre de la penya Eskapulats, i el periodista esportiu José Díaz, amb l'experiència de retransmetre partits de la passada lliga E-futbol de Tercera, s'embranquen en tot un repte radiofònic: la narrració dels partits del primer equip masculí de l’Europa. Diumenge 1 s'estrenen al camp de la Pobla de Mafumet (16h). Es podrà escoltar pel 107.7 de la FM i la web de Ràdio Gràcia.

Quin estil voleu donar a les retransmissions?
José Díaz: M’agrada molt com ho fa Rubén Martín a la Cope, em sembla dels millors narradors. Intentarem posar el nostre toc perquè al final no hem de ser una còpia. Volem que sigui el més fluid possible i que sigui divertit. 
Ramon Díaz: M’agrada la narració d’Alfredo Martínez [Onda Cero]. No he narrat mai partits, el José ho ha fet poques vegades, i ens hi anirem trobant. Al primer partit segurament costarà més d’arrencar, però amb uns partits anirem trobant el nostre propi estil i la nostra pròpia manera de fer.
 
La narració és dels partits de fora de casa per a l'afició que no es pot desplaçar. Com us vau decidir?
R.O.: És una idea que des que col·laboro a Ràdio Gràcia el 2015 hem perseguit al que han passat per la secció d’Esports. Vaig començar col·laborant amb Aran Soler, que presentava el programa 100x100 Europa, i ja en aquell moment vam comentar que estaria bé fer els partits de l’Europa. La ràdio té ara mateix les dificultats que té, perquè està tancada per la Covid, però també de pressupost. Té les hores que té de tècnic de so i és complicat fer una narració els diumenges. Ara hem pogut trobar la fórmula. Però és estrany que una ràdio municipal des del 2003 no donés els partits no només de l’Europa, sinó d’altres clubs i esports. És una aposta que s’havia de fer, començant per l’Europa, i més endavant veurem si és possible també fer altres narracions. 

Diumenge serà a porta tancada.
R.O.: Encara farà l’estrena més estranya. També serà molt estrany estar narrant enlloc de no ser a la graderia. El que diguem nosaltres i el que digui l’Àngel Garreta per xarxes és el que li arribarà al soci de l’Europa, tindrem una miqueta més de pressió.
J.D.: Ens treu en part una cosa que pots afegir a la narrració. Podem provar d'estar deu segons en silenci i que se sentin els jugadors, però l'esport són els aficionats. 

Com ha acollit l’afició de l’Europa la decisió de fer retransmissions?
J.D.: S’ha reaccionat molt bé perquè feia molt de temps sense això, és com manà caigut del cel. Hi havia un interès, no només de la gent que era molt aficionada a l’Europa, sinó del públic en general.
R.O.: La gent que recorda l’època de les retransmissions ho ha agafat amb molt il·lusió i tenim el factor que els darrers anys la massa social de l’Europa ha crescut exponencialment. La gent està esperant aquestes retransmissions. També facilites un servei per a persones d'edat, que és el que ha de fer una ràdio pública.

Toc d'atenció a l'Europa per incompliment de normes sanitàries al Nou Sardenya

La Federació Catalana de Futbol ha fet un advertiment al club perquè prengui mesures per a fer respectar el protocol sanitari al Nou Sardenya, després que al partit de diumenge passat contra el Vilafranca hi hagués aficionats incomplint les normes de distància i mascareta. El següent advertiment comportarà sanció.