A punt l'acord per salvar la gestió de la Violeta

El grup de treball format per la plataforma d'entitats i el Districte ultima els ajuts de l'ICUB i la Generalitat

Societat

El centre de cultura popular la Violeta, al carrer Maspons
El centre de cultura popular la Violeta, al carrer Maspons | Albert Vilardaga

Tres mesos llargs després de la crida d'emergència per la situació econòmica "límit" que atravessava la gestió del centre cívic La Violeta, el grup de treball format per la plataforma d'entitats directament implicada i el Districte han arribat a un principi d'acord que s'ha d'acabar de tancar en els pròxims dies i presentar davant del consell rector de l'equipament, i que passa principalment per l'aportació de línies de subvencions vinculades a l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i la Generalitat. Així ho han confirmat fonts vinculades directa i indirectament amb la negociació. 

Un dels principals problemes, de fet, el mes de juliol era una subvenció d'uns 4.000 euros que arribava a la Violeta via Institut de Cultura però que enguany "va acabar a Districte i allà es va rebutjar", com va explicar en aquell moment un dels portaveus de la plataforma d'entitats Jordi Guilera. 

L'altre gran problema, en tot cas, era la recepció del pressupost estructural a través del Districte. L'equipament, en règim de gestió cívica encarregat a la Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia (CCCG), rep la meitat del pressupost a través del Districte en dos pagaments. El primer, 49.000 euros, es va abonar durant el primer semestre, i el segon, 15.000 euros, no es preveia fins a finals de setembre i les colles cobrien sous de la segona fase de l'any a través de la resta de pressupost, uns 70.000 euros que genera a partir de cessió d'espais i d'activitats. Enguany aquesta partida es va reduir a zero.