Vallcarca-Penitents fa una contraproposta per evitar l'habitatge social a l'Arrabassada

El Districte manté iniciar les obres el primer trimestre de 2021

Societat

Plànols de la proposta veïnal per a la zona verda al principi de la carretera l'Arrabassada
Plànols de la proposta veïnal per a la zona verda al principi de la carretera l'Arrabassada | Cedida

El Districte i l'Associació de Veïns Vallcarca-Penitents segueixen sense posar-se d'acord al voltant del projecte de construcció de 34 pisos en règim d'habitatge dotacional al principi de la carretera de l'Arrabassada, actualment en fase de redacció de projecte, i dijous passat els veïns van presentar una contraproposta limitada a la reforma dels jardins amb una àgora de trobada veïnal, una zona de petanca i bitlles, una àrea de jocs infantils i una zona d'exercicis i d'estada per a les famílies. El Districte manté la intenció d'iniciar les obres el primer trimestre de 2021. 

La proposta, que es complementa amb la idea ja exposada el passat juliol d'impedir la construcció dels dos blocs d'habitatge social a canvi de comprar pisos que els mateixos veïns ajudarien a detectar a favor de l'administració, també dibuixa un entorn amb augment del verd amb la plantació de 8 arbres i 9 arbustos nous. 

L'associació, en el nou document, també reitera el "rebuig frontal" al projecte de pisos socials en detriment de l'espai verd "que proporciona un servei públic i social pel barri", si bé precisa que la dicotomia no els fa deixar de ser conscients "de la necessitat d’habitatge social" i en aquesta línia es compromet a "ajudar en tot el que pugui". 

El vicepresident de l'AV Vallcarca-Penitents, Carles Sasot, ha recordat els arguments de l'entitat per evitar la desaparició del petit parc com a pulmó contra la contaminació que genera tant la ronda com les dues benzineres de la zona i ha emplaçat el Districte a una reunió urgent, si cal, amb la figura d'un mediador per arribar a un acord.