Del 6 al 13 de novembre

Recomanem: Coll Fantasy 2020

Agenda

El cicle Coll Fantasy 2020 ret homenatge a Isaac Asimov i Ray Bradbury
El cicle Coll Fantasy 2020 ret homenatge a Isaac Asimov i Ray Bradbury | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Coll Fantasy 2020: construir un relat col·laboratiu de ciència ficció

En el marc de la Setmana de la Ciència de Barcelona i del cicle Coll Fantasy 2020, (que enguany homenatge les figures d'Asimov i Bradbury), deu centres de proximitat (centres cívics, biblioteques i La Fàbrica del Sol) proposen la creació d'un relat conjunt de ciència-ficcó. Després d'una sessió de formació i d'una altra per decidir aspectes essencials a tenir en compte, les persones inscrites en cada centre idearan i escriuran una part del relat de manera consecutiva. Les sessions virtuals aniran a càrrec de Ricard Ruiz Garzón, Manuel Moreno i David Anton el 18 i 19 de novembre. Hi haurà una tercera sessió que es farà presencial amb tots els inscrits de cada centre (màxim 8 persones). Cal inscripció prèvia: ccelcoll@ccelcoll.org o 932562877 o 932562871.

Dilluns 16 de novembre al CC el Coll la Bruguera (Aldea, 15), a les 18.30 h
 

Actes

Divendres 6 de novembre
Club de lectura: Si aquest carrer fos meu, amb la participació de l’autora, Stefanie Kremser. 
Ona Llibres (Pau Claris, 94), a les 19 h 

Música mediterrània oriental: Teslim Trío (Juan Carlos Buchan + Alán Chehab + Albert Enkaminanko). Format digital. Més informació a la La casa dels contes.
La casa dels contes (Ramón y Cajal, 35), a les 20 h

Dissabte 7 de novembre
Presentació: De 0 a 3, res de pantalles?, d'Anna Ramis. 
Ona Llibres (Pau Claris, 94), a les 12 h 

Irònica Rodoreda. A càrrec de Teresa Puig. Format digital que permet guadir de l'espectacle i interactuar amb l'artista. Més informació a info@casadelscontes.com
La casa dels contes (Ramón y Cajal, 35), a les 20 h 

Dilluns 9 de novembre
Renova la roba en format virtual
. Amb un conjunt de tallers i altres iniciatives per potenciar una moda més sostenible. Els participants graven un vídeo de 30 segons i es penja a la xarxa que es vulgui etiquetant la Fontana. 
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190)

Divendres 13 de novembre
Coll Fantasy 2020. Asimov i Bradbury, dos grans de la ciència ficció universal.
Activitat virtual que es podrà veure i participar mitjançant el canal de youtube del Centre Cívic El Coll La Bruguera, a les 19 h

Dissabte 14 de novembre
Teatre: Bonus Track, de Carol López.
Teatre Lliure (Montseny, 47), a les 17 h

Dimecres 18 de novembre
Tertúlia literària: Farenheit 451, novel·la de Ray Bradbury. El club de lectura de Ciència Ficció i Fantasia de la Biblioteca Jaume Fuster convida a una tertúlia oberta sobre la novel·la Farenheit 451 (1953), de Ray Bradbury. Per a participar-hi cal haver llegit el llibre i entrar al següent enllaç:meet.jit.si/BibliotecaJaumeFuster.
La sessió estarà dinamitzada per l’Àlex Vidal. Cal inscripció prèvia. 
De 19.30 a 21 h 

Dijous 19 de novembre
Connecta't a l'Economia Social i Solidària de Gràcia
. Sessió per descobrir 4 iniciatives d’entitats socials properes per apropar-se d’una manera senzilla i pràctica a  fer una economia més social i solidària a Gràcia. Amb les experiències de les  entitats: ABD, ACIDH, Xarxa Coopoblet i FCVS. Oberta a entitats, ciutadans, empreses, voluntaris.
Sala de reunions virtual plataforma Jitsi, de 10 a 11 h. S'enviarà l'enllaç per accedir a la Sala a les persones confirmades 24 hores abans de la sessió. 

Divendres 20 de novembre
Cicle 25N: Prenem les xarxes. Anabel Lorente, Gal·la i Reich Roca del canal Malaia parlaran sobre violències, influencers i feminismes a les xarxes socials. Organitza el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB). 18.30 h. Activitat en línia. Cal inscripció prèvia a la web de la Fontana. 
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190)

Dissabte 21 de novembre
Cicle 25N. Jornades mixtes al voltant de les violències masclistes amb Queralt Guinart i Homs, La Dolsa Adela i representant d’ACVG Nou Barris. Organitza Artista o Musa. Activitat presencial però cal inscripció prèvia. 
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 18.30  h

Concer: Las Opinólogas + Lxs Duendes del parque. Organitza Artista o Musa. Activitat presencial, inscripció prèvia a la web de la Fontana.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 20 h

 

Exposicions

Fins a l'11 de novembre
Exposició Joan Perucho: Creació, imaginació i bon gust. Una proposta ideada per Julià Guillamon i dissenyada per Marc Valls que repassa totes les facetes de Joan Perucho amb la voluntat de despertar l’interès cap a la seva obra. Es presenta el Perucho poeta, autor de novel·les d’aventures, crític d’art, gastrònom i bon vivant i escriptor de diari. Aquesta és l'exposició que es podrà visitar al CAT de dilluns a divendres de 19 a 21 h i que forma part de la celebració de l'Any Perucho. De fet, el dissabte 7 de novembre, el CAT serà la seu de l’acte central amb l'estrena de “El romanço de les històries Natural”, amb Carles Belda.
CAT Tradicionàrius (pl. Anna Frank, s/n)

Exposició Rostres, un exercici creatiu i multidisciplinari en el qual les dones creadores de Gràcia es repten a mirar-se amb sinceritat a través de la pintura, la fotografia, l'escultura, les arts escèniques, la paraula o la música. L'horari és de dimarts a dissabte de 10.30 a 13.30 i de 17 a 20h.
PQNO (Tres Senyores, 3)

Fins al 26 de novembre
Exposició Weird Fishes. Weird Fishes és un llibre il·lustrat que realitzat com a projecte final de cicle de la il·lustradora Míriam Vázquez. Ambientat en el metro de Barcelona, parla de la depressió i l’ansietat tot envoltat en un món subaquàtic de fantasia. Per accedir-hi cal omplir el formulari d'accés puntual que està disponible a la web de la Fontana.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190-192)

Fins al 4 de desembre
La Fundació Felícia Fuster i el Centre d’Art Contemporani Nidart presenten l’exposició No m'esborro, amb l’obra de Anna Mcneil, Kati Riquelme, Mercè Soler, Núria Rossell, Sonia Ruiz de Arkaute, Susana Gutiérrez i Teresa San José. Per expressar les emocions i pensaments que l’obra de Fuster els ha inspirat, cada artista plasma l’essència d’un poema en unes propostes plàstiques. Emprant distintes disciplines, com la pintura, l’escultura, la fotografia, la instal·lació i el llibre d’artista la mostra presenta 20 obres. 
Fundació Felícia Fuster (Camps i Fabrés, 3)

Fins al 15 de gener
Academias / Ultraacademias
. El Palau Antiguitats ha volgut aprofundir en el procés de creació d’un artista. A la seva nova exposició fan ús del terme “ultraacadèmies” emprat al segle XIX pel crític d’art Raimon Casellas per referir-se a les obres carregades d’un erotisme impropi de la seva època. 
Palau Antiguitats (Gràcia, 1)

Fins al 22 de març de 2021 
Exposició Olor de Tardor. La primera casa de Gaudí ret homenatge al perfumista, artista i col·leccionista d'art que va morir el passat gener. La mostra, comissariada per Cristina Agàpito, presenta obres d'Ernesto Ventós vinculades amb la tardor.
Casa Vicens (Carolines, 20) 

Exposició permanent 
Casa Vicens, la primera casa de Gaudí: manifiesto de su obra. Una mostra audiovisual que mostra el creixement de Barcelona durant més de 130 anys i el seu context social, cultural i artístic, a més a més del manifest de l’obra de Gaudí. Cal consultar horaris i preus. 
Casa Vicens (Carolines, 18)

 

Entitats

Dimecres 11 de novembre
Vermicompostatge a les escoles
. Sessió introductòria per a professorat on es mostrarà com funciona un vermicompostador, les seves parts i com tenir cura de tot el procés i dels seus silenciosos protagonistes. Ideal per acostar aquest mètode a les aules i incorporar-lo a la vida diària del centre, on l’alumnat es pot involucrar en aquesta tècnica senzilla, discreta i econòmica, que transforma restes orgàniques en adob ric per a les plantes de l’escola. La sessió es farà en format virtual amb la plataforma Zoom. Cal inscripció prèvia a aula@boscturull.cat o al 932133945 
Aula Ambiental Bosc Turull (passeig Turull, 2), a les 17.30 h

Taller de country virtual
Les persones interessades s'han de posar en contacte amb l'equipament.
CC El Coll la Bruguera (Aldea, 15)
Ateneu Roig (Torrent d'en Vidalet, 43), de les 18 a les 21 h

Fins al 8 de novembre
Inscripcions obertes per a la segona edició de la Fira d’Art i Artesania MOSTR’ART a la plaça de l’Espai Jove La Fontana! L’objectiu de la convocatòria és la selecció de joves creadores de disciplines artístiques i artesanals: joieria, dibuix, escultura, moda, fotografia i pintura de Barcelona per a l’organització d’una fira d’art i artesania el 12 de desembre del 2020. Les bases a la web de l'Espai Jove la Fontana.
Espai J0ve la Fontana (Gran de Gràcia, 190-192)

AMB EL SUPORT DE L'AJUNTAMENT DE BARCELONA

 

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona