L'OFF LEM clou amb més d'un 90% d'ocupació

El festival reuneix un total de 1.228 espectadors, una xifra "considerable" per a GTS atesa la reducció d'aforaments i espais

Cultura

Pau Riba al concert inaugural amb el projecte PLAN
Pau Riba al concert inaugural amb el projecte PLAN | Ernest Abentin/GTS

Les noves mesures contra la pandèmia aprovades el passat dijous 29 d'octubre pel govern de la Generalitat van obligar a la direcció de l'OFF LEM 2020 a cloure el festival de música experimental un dia abans del concert amb l'artista gracienca Eli Gras i Blanca Llum Vidal i Los Sara Fontán, que ara busca nova data. De tota manera, l'OFF LEM 2020, una edició especial i reduïda de l'Encontre Internacional de Músiques Experimental de Gràcia-Barcelona que havia de celebrar el 25è aniversari, no havia hagut de suspendre cap de les activitats previstes. Tot i això, l'organització va topar amb dues incidències, una per les condicions meteorològiques i una altra pels canvis constants en les restriccions per la Covid. En total s'han celebrat vuit concerts, repartits en sis sessions, que han reunit 334 persones, a les quals cal sumar-hi 894 més que han seguit les actuacions per streaming. Com a novetat significativa d'aquest any, la productora Costa24 ha realitzat la retransmissió en directe de tres esdeveniments de l'OFF LEM 2020. 

Sumant el número de persones que han seguit les activitats de manera presencial i les que ho han fet en format virtual, el festival arriba als 1.228 espectadors, una xifra que per a Gràcia Territori Sonor resulta "considerable atesa la reducció significativa dels aforaments, el tancament de molts espais i la imposició de mesures com ara la reserva obligatòria per a tots els actes". Tot i això, el festival ha exhaurit les localitats de gairebé tots els esdeveniments i també es preveia un ple absolut al concert de clausura. El balanç global de l'OFF LEM 2020 supera amb escreix el 90% d'ocupació. En aquest sentit, la directora artística del festival, Maria Vadell, ha expressat l'agraïment de l'organització "a totes les persones que han contribuït a l'èxit" de l'OFF LEM 2020 en un any "especialment difícil" per a Gràcia Territori Sonor.

Nova data per als concerts d'Eli Gras + Blanca Llum Vidal i Los Sara Fontán

L'organització de l'OFF LEM està cercant una nova data per celebrar l'actuació de l'artista gracienca Eli Gras i de la poeta Blanca Llum Vidal i Los Sara Fontán, que hauria d'haver tingut lloc el passat 30 d'octubre i per a la qual havien venut anticipadament gairebé totes les entrades.