La taxa de contagi de la Covid es dispara a Gràcia i s'ultimen dos espais per a proves PCR

L'Esperança reobre la primera de les quatre plantes que va utilitzar a la primavera per tractar 14 positius de geriatria

Societat

Carpes de la campanya de vacunació a Sant Josep de la Muntanya
Carpes de la campanya de vacunació a Sant Josep de la Muntanya | À.G.P.

La segona onada de coronavirus ja és un fet estadístic, fins i tot a Gràcia on fins ara el radar havia detectat xifres menors: per primera vegada, el districte encén l'alarma almenys en taxa de contagi, amb l''area de salut que depèn de Vallcarca en un nivell d'1,42 quan la mitjana a Barcelona se situava aquesta setmana a 0,94 i amb barris com la Salut, la Vila i Grassot amb pics d'1,69. La taxa de contagi, és a dir, el nombre de persones que pot arribar a contagiar una persona que hagi donat positiu en coronavirus, serveix de complement a altres dades acumulades que també revelen que Gràcia ja s'han confirmat 2.863 positius des de l'inici de la pandèmia, 809 dels quals han estat registrats en els últims quinze dies. En aquesta línia, el Districte ja ha proposat al CatSalut dos espais per començar a fer proves PCR a tots els veïns, com està fent amb la campanya de vacunació a l'Abaceria, Sant Josep de la Muntanya i l'alberg BCN Sports del carrer Perill. 

Vila de Gràcia, Camp d'en Grassot i la Salut tenen la taxa de contagi més alta

Aquesta alarma, particularment destacada a Gràcia al barri de la Salut, on es detecta un impacte especial de la Covid en la gent més gran de 75 anys, segueix tenint en seu impacte a nivell del principal centre hospitalari local, l'Hospital de l'Esperança, on aquesta setmana s'ha reobert ja la primera de les quatre plantes d'emergència que a la primavera es van activar per assistir a malalts per la pandèmia. Després d'alguns dubtes i titubejos, que han comportat des del trasllat de personal del centre a l'Hospital del Mar per reforçar allà l'operatiu antiCovid fins a l'esclat d'un brot a la Unitat de Geriatria d'Aguts ara fa quinze dies, la direcció de Parc Salut Mar ha acabat separant de la planta segona els positius del brot i els ha ubicat a la reoberta sisena planta. Ara mateix hi ha instal·lats a la planta reoberta 14 positius dels 17 totals que es van registrar. 

També des del passat divendres, tal com havien demanat els sindicats, s'ha tancat l'accés de l'hospital als familiars que venen a veure els malalts, excepte per a casos molt excepcionals i també s'ha reforçat la distribució de material perquè els professionals que hi treballin tinguin un equip nou per torn.

Nova carta del regidor

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha enviat aquest dimecres una nova carta als veïns admetent el repunt de la taxa de contagis al districte. "Hi ha moltes persones cansades i frustrades però és un moment que necessitem de molta solidaritat i empatia", ha apuntat Badia.