La Festa Major ja perfila l'edició 2021 reforçant els ajuts per mantenir locals

La mesura rep l'aval però hi ha carrers que ja no l'aprofitaran com Perla: "Deixem el local per poder seguir fent Festa Major"

Societat

Feines de guarnit a Perla per la Festa Major 2014
Feines de guarnit a Perla per la Festa Major 2014 | Arxiu

La Festa Major 2020 es va superar amb èxit aquest estiu amb una edició virtual prou participativa, amb 18.000 visualitzacions de les activitats, malgrat que els carrers estiguessin més deserts que mai i els guarnits fossin absolutament minimalistes, amb un sostre de 20 metres com a comú denominador i algunes absències de carrers que no s'hi van voler sumar per la crisi sanitària. 

Però d'això ja fa tres mesos i la Fundació Festa Major comença a pensar en la possible edició del 2021 amb un moviment significatiu d'augment del percentatge que poden justificar les comissions de carrers per al pagament de lloguer dels locals de guarnit a partir dels diners que reben de la Fundació. Si fins ara el límit era un 50% del cost total, en una mesura que es va activar en el debat que es va generar per la crisi econòmica en el mandat 2007-2011, ara el nou límit arribarà al 70%. 

La mesura, comunicada dilluns passat en el marc d'una assemblea informativa, s'activa quan hi ha algunes comissions de festes com la del carrer Perla que ja han anunciat que prescindiran a final d'any del local que en el seu cas tenen al carrer Guilleries per manca d'ingressos. "Deixem el local per poder seguir fent Festa Major", ha apuntat Tolo Albertí. 

L'assemblea també va posar fil a l'agulla al tancament dels complexos números de 2020 i els preparatius del 2021 amb la idea central de reformular el pressupost presentat a principis d'any però també de comunicar als carrers la manera de quadrar els ajuts ja rebuts. Els carrers rebran vals per gastar en subministraments de guarnits. 

A la sessió informativa també van aparèixer altres qüestions com el neguit d'alguns carrers com Verdi sobre la necessitat de fer activitats com les calçotades del febrer per garantir l'equilibri pressupostari de cada comissió.