Del 13 al 20 de novembre

Recomanem: Congrés de Música d'Arrel

Agenda

Carles Belda i el Conjunt Badabadoc
Carles Belda i el Conjunt Badabadoc | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

Primer Congrés Nacional de Música d'Arrel

El 1r Congrés de Música d’arrel, organitzat per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i el Centre Artesà Tradicionàrius, a partir de la iniciativa del col·lectiu La Xeixa i amb el suport l'Institut de Cultura de l'Ajuntament, té lloc aquest cap de setmana i es farà de forma telemàtica. El CAT farà de plató, retransmeten en directe per Youtube, i les persones que s'acreditin podran participar dels debats, a més de tenir tot el material del congrés. L'objectiu és debatre de forma col·lectiva el context actual de la música d’arrel i el futur de la mateixa de forma transversal. Una oportunitat de compartir coneixements i idees al respecte. El programa inclou l'actuació de Carles Belda i el Conjunt Badabadoc (a la fotografia), un concert que ja s'ha gravat al CAT i que sonarà dissabte a les 20.30 h pel canal de Youtube de l'Artesà. 

Del 13 al 15 de novembre al CAT Tradicionàrius (pl. Anna Frank, s/n) 

 

Actes

Divendres 13 de novembre
Coll Fantasy 2020. Asimov i Bradbury, dos grans de la ciència ficció universal.
Activitat virtual que es podrà veure i participar mitjançant el canal de youtube del Centre Cívic El Coll La Bruguera, a les 19 h

Dilluns 16 de novembre
Taller virtual de country per a la gent gran. Inscripcions a gentgran@ccelcoll.org o al whatsapp 622924926
Cada dilluns de 17 a 18 h

Dimecres 18 de novembre
Tertúlia literària: Farenheit 451, novel·la de Ray Bradbury. El club de lectura de Ciència Ficció i Fantasia de la Biblioteca Jaume Fuster convida a una tertúlia oberta sobre la novel·la Farenheit 451 (1953), de Ray Bradbury. Per a participar-hi cal haver llegit el llibre i entrar al següent enllaç:meet.jit.si/BibliotecaJaumeFuster.
La sessió estarà dinamitzada per l’Àlex Vidal. Cal inscripció prèvia. 
De 19.30 a 21 h 

Dijous 19 de novembre
Connecta't a l'Economia Social i Solidària de Gràcia
. Sessió per descobrir 4 iniciatives d’entitats socials properes per apropar-se d’una manera senzilla i pràctica a  fer una economia més social i solidària a Gràcia. Amb les experiències de les  entitats: ABD, ACIDH, Xarxa Coopoblet i FCVS. Oberta a entitats, ciutadans, empreses, voluntaris.
Sala de reunions virtual plataforma Jitsi, de 10 a 11 h. S'enviarà l'enllaç per accedir a la Sala a les persones confirmades 24 hores abans de la sessió. 

Dijous creatius. Proposta d'una manualitat per fer a casa a càrrec de l'equip educatiu del casal infantil. Es pot consultar la manualitat de la setmana a l'instagram del casal infantil @cilasedeta

Divendres 20 de novembre
Cicle 25N: Prenem les xarxes. Anabel Lorente, Gal·la i Reich Roca del canal Malaia parlaran sobre violències, influencers i feminismes a les xarxes socials. Organitza el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB). 18.30 h. Activitat en línia. Cal inscripció prèvia.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190)

Dissabte 21 de novembre
Coll Fantasy 2020: Jornada Fantàstica, projecció de curts guanyadors i lliurament dels premis FANTASYFEST.
Canal de Youtube del CC El Coll La Bruguera, a partir de les 17 h 

Cicle 25N. Jornades mixtes al voltant de les violències masclistes amb Queralt Guinart i Homs, La Dolsa Adela i representant d’ACVG Nou Barris. Organitza Artista o Musa. Activitat presencial però cal inscripció prèvia. 
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 18.30  h

Concert: Las Opinólogas + Lxs Duendes del parque. Organitza Artista o Musa. Activitat presencial, inscripció prèvia a la web de la Fontana.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 20 h

Dimecres 25 de novembre
Desinfecció natural en temps de Covid19
.
Sessió d'introducció en el món de la neteja natural per aprendre a preparar un desinfectant natural per a la llar i evitar els productes industrials amb tòxics. A càrrec de Paula Rispo, herborista. L’activitat es farà online. Cal inscripció prèvia a aula@boscturull.cat o al 93213394
Aula Ambiental Bosc Turull (Passeig Turull, núm 2), de 17.30 a 20 h

Dijous 26 de novembre
Coll Fantasy 2020: Xerrada debat, la ciència ficció amb perspectiva de gènere.
Canal de youtube del centre cívic el Coll la Bruguera, a les 19 h

Dissabte 28 de novembre
Compostatge comunitari
. Per descobrir com reciclar les restes orgàniques de casa per generar compost (un adob natural molt útil com a a fertilitzant). L’activitat s’adequarà a la normativa sanitària  i es seguiran les mesures de seguretat recomanades. A càrrec de Joan Solé (Societat Catalana d’Educació Ambiental) i l’equip tècnic de l’Aula Ambiental Bosc Turull.
Punt Verd de Vallcarca (Av. Vallcarca 71), de les 11.30 a les 14h

 

Exposicions

Fins al 26 de novembre
Exposició Weird Fishes. Weird Fishes és un llibre il·lustrat que realitzat com a projecte final de cicle de la il·lustradora Míriam Vázquez. Ambientat en el metro de Barcelona, parla de la depressió i l’ansietat tot envoltat en un món subaquàtic de fantasia. Per accedir-hi cal omplir el formulari d'accés puntual que està disponible a la web de la Fontana.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190-192)

Fins al 4 de desembre
La Fundació Felícia Fuster i el Centre d’Art Contemporani Nidart presenten l’exposició No m'esborro, amb l’obra de Anna Mcneil, Kati Riquelme, Mercè Soler, Núria Rossell, Sonia Ruiz de Arkaute, Susana Gutiérrez i Teresa San José. Per expressar les emocions i pensaments que l’obra de Fuster els ha inspirat, cada artista plasma l’essència d’un poema en unes propostes plàstiques. Emprant distintes disciplines, com la pintura, l’escultura, la fotografia, la instal·lació i el llibre d’artista la mostra presenta 20 obres. 
Fundació Felícia Fuster (Camps i Fabrés, 3)

Fins al 15 de gener
Academias / Ultraacademias
. El Palau Antiguitats ha volgut aprofundir en el procés de creació d’un artista. A la seva nova exposició fan ús del terme “ultraacadèmies” emprat al segle XIX pel crític d’art Raimon Casellas per referir-se a les obres carregades d’un erotisme impropi de la seva època. 
Palau Antiguitats (Gràcia, 1)

Fins al 17 de gener
Exposició Joan Perucho i les edicions pop. L’Aventura de Tàber de Julià Guillamon. L'Ajuntament de Barcelona i Biblioteques de Barcelona publiquen Joan Perucho i les edicions pop. L’Aventura de Tàber, de Julià Guillamon, amb disseny d’Ángel Uzkiano i més de 150 il·lustracions. Aquest llibre forma part de les accions commemoratives de l’Any Perucho 2020 juntament amb l’exposició que coorganitza la Institució de les Lletres Catalanes a la Biblioteca Jaume Fuster fins al 17 de gener de 2021, ara tancada temporalment per les mesures covid-19. Aquesta mostra és un homenatge de les Biblioteques de Barcelona a l'escriptor gracienc.
Biblioteca Jaume Fuster (plaça Lesseps)

Fins al 22 de març de 2021 
Exposició Olor de Tardor
. La primera casa de Gaudí ret homenatge al perfumista, artista i col·leccionista d'art que va morir el passat gener. La mostra, comissariada per Cristina Agàpito, presenta obres d'Ernesto Ventós vinculades amb la tardor.
Casa Vicens (Carolines, 20) 

Exposició permanent 
Casa Vicens, la primera casa de Gaudí: manifiesto de su obra
. Una mostra audiovisual que mostra el creixement de Barcelona durant més de 130 anys i el seu context social, cultural i artístic, a més a més del manifest de l’obra de Gaudí. Cal consultar horaris i preus. 
Casa Vicens (Carolines, 18)

 

Entitats

Dissabte 14 de novembre
Lletra petita. Contes en línia
. Sessió d'Aperitius musicals per descobrir com alguns compositors han posat banda sonora a la tardor, des de Vivaldi fins a cançons populars que parlen dels primers freds i pluges de la temporada.
A l'instagram @bibliotequesbcn_acasa, a les 12 h 

La Plataforma de Gràcia. Reivindicació dels esplais i caus: l'educació en el lleure, imprescidible i segura. 
Jardinets de Gràcia, a les 17 h Servei de lectura per telèfon A cau d'orella. Per a persones de més de 65 anys que vulguin que la biblioteca els llegeixi literatura seleccionada. S'ha de trucar 
al 932847790 o enviar un email a b.barcelona.vg@diba.cat i t'informarem!

Del 16 al 21 de desembre
Tallers a distància Creu Roja
. Casal Gent gran del Centre cívic el Coll.
Inscripcions a gentgran@ccelcoll.org o al 932562877 / 622924926

Del 28 al 31 de desembre
Inscripcions al Casal d'hivern Endinsa't al món de l'art a partir del 23 de novembre. Adreçat a infants de P3 a 6è de primària. La realització de l'activitat està subjecta a l'evolució de la pandèmia i a les indicacions de les autoritats sanitàries al respecte. 
EART (Torrijos, 68), de 9 a 14 h

Amb el suport de