El Districte tanca Tres Lliris per no completar la llicència

L'assemblea rebutja les acusacions de soroll, consum al carrer i incompliment de mesures antiCovid i prepara accions de resposta

Societat

El Casal Tres Lliris, a Torrent de l'Olla a tocar de Lesseps
El Casal Tres Lliris, a Torrent de l'Olla a tocar de Lesseps | À.G.P.

El Districte ha anunciat aquest dijous l'ordre de cessament d'activitat del casal Tres Lliris, okupat ara fa cinc anys quan ja havia deixat de ser comissaria del Cos Nacional de Policia i pactada la gestió amb l'Associació Joves de Gràcia des de l'abril de 2017. L'argument oficial són els cinc requeriments rebuts a l'Ajuntament des de fiscalia per incidents relacionats amb soroll, consum de beguda a la via pública i incompliment de les mesures antiCovid, als quals s'afegeix l'incompliment del procediment de llicència d'activitat i la negativa a complir-lo per part de l'assemblea del casal. Fonts municipals han apuntat que l'ordre s'executarà quan acabi el procés administratiu contra el qual el Casal Tres Lliris té un mes per presentar un recurs d'alçada. 

L'assemblea del casal, en una primera valoració de la decisió, ha rebutjat els arguments del Districte per "activitats que tenen lloc fora del local" i per plantejar ara la qüestió de la llicència "quan mai no n'havien fet causa". "Nosaltres seguirem defensant la funció del casal com a necessària com a espai jove de Gràcia", han apuntat aquestes fonts vinculades a l'assemblea del casal, que han advertit que preparen accions de resposta.