David Vilajoana: "Som un equip que especula poc, molt optimista i que insisteix"

"Estem madurant com a conjunt i això es nota en el joc", assegura l'entrenador del primer equip masculí de l'Europa

Esports

David Vilajoana, diumenge passat al partit contra el Manresa
David Vilajoana, diumenge passat al partit contra el Manresa | Àngel Garreta

Amb quatre victòries en quatre partits, el primer equip masculí de l'Europa es manté líder del seu subgrup de Tercera. En la tercera temporada dirigint el conjunt escapulat, David Vilajoana (Barcelona, 1969) destaca la mentalitat en aquest inici de lliga.

Com valora el nivell dels rivals respecte a la temporada passada?
En línia amb la Tercera, equips competitius i sempre és difícil gua­nyar en aquesta categoria. Són equips que juguen a futbol i el nivell no ha empitjorat. Continua sent el de sempre.

Quins seran els més complicats del que queda de primera volta?
El Terrassa estarà a dalt. El Cas­tel­ldefels enguany ha fet un molt bon equip. Seran els rivals complicats, tot i que en general tots et poden complicar la vida.

Quina és la clau perquè l'equip se sobreposi a situacions adverses?
Som un equip que especula poc, molt optimista i que insisteix. Piquem pedra des del minut 1 fins al 90 i això és el que ens fa diferents. Mentre l’equip ho doni tot i es buidi, amb intensitat i anant a buscar el partit... Aquesta és la clau, anar-lo a buscar des que comença fins que s’acaba. 

Que s'acumulin els punts i els gols per a la segona fase, suposa una motivació extra?
Més que una motivació és una realitat, per tant hem de saber jugar-hi i com més punts se sumin en aquesta lliga exprés, molt millor. Ens hem d’adaptar a les circumstàncies de la competició i si pots treure avantatge de puntuar molt en la primera fase, doncs això és el que hem d’anar a buscar.

Perden força a casa sense públic?
L’escalf de la gent al Nou Sardenya sempre és un plus, però per responsabilitat i per compromís amb l’afició que no pot gaudir dels partits, estem mentalitzats per almenys aconseguir que la família escapulada estigui molt satisfeta de la feina de l’equip des de la distància.

Com estan responent les incorporacions d'aquesta temporada?
Molt positivament, són bons jugadors i bones persones, i el que intentem sumar a l’Europa i al primer equip és gent compromesa. Alguns ja havien estat al futbol base de l’Europa, ja es coneixien el club. Content perquè tots han d’aportar i ens aporten moltes coses, per això els vam fitxar.

Com va marcar la plantilla el play-off de la temporada passada?
Més que marcar, estem madurant com a equip i ja comencem a creure en les possibilitats i en les capacitats que té, i això evidentment es nota en el joc. Hi ha un tema de mentalitat que en el món de l’esport compta molt i estem arribant a un nivell d’equip gran que sap el que juga, el que vol i que ha d’anar a pels tres punts. Les exigències i les responsabilitats les transformem en resultats, és del que es tracta i per això s’han fet els equips que volen estar a dalt.

Les eleccions afectaran l'equip?
No, de cap manera.

Nova convocatòria d'assemblea i proposta per ajornar eleccions

L'Europa ha convocat l'assemblea general de socis, posposada dos cops per les restriccions sanitàries, per dimecres 25 a la Sedeta, mentre el precandidat David Prats proposa celebrar-la de forma telemàtica, idea secundada pel precandidat William Maddock. El club ha constituït la mesa i la junta electorals, i Prats demana que els comicis es posposin al 17 de gener.