Mayor, Manzano i Farrés: "Com a partit a Gràcia, el PDECat no plega"

Els tres consellers del grup municipal de JuntsxCat, cessats dijous passat, anuncien que seguiran assistint al ple i a les comissions del districte

Política

Sílvia Mayor, Sílvia Manzano i Xavier Farrés, dilluns passat en conversa telemàtica
Sílvia Mayor, Sílvia Manzano i Xavier Farrés, dilluns passat en conversa telemàtica | A.B.

El president del districte i regidor de Junts x Cat, Ferran Mascarell, va ser l'encarregat de trucar i convocar la portaveu del grup municipal a Gràcia, Sílvia Mayor i els altres dos consellers, Sílvia Manzano i Xavier Farrés, perquè es presentessin a Sant Jaume dijous al vespre. "És per cessar-nos?", va preguntar Mayor, segons explica ella mateixa. "Bé, per fer el canvi", va ser la resposta. Així es va concretar la setmana passada el relleu dels tres consellers de JxCat a Gràcia, que han decidit seguir en les files del PDECat, en una reunió amb Elsa Artadi i Neus Munté. 

La trobada, segons han explicat els tres consellers en conversa amb aquest setmanari, no va ser agradable i la conclusió que n'extreuen és dolorosa i incomparable amb l'antecedent de trencament entre CDC i UDC. "Allà no es va cessar ningú; ara sí que hi ha una purga directa", apunta Mayor. "Ens vam anar fent el buit des de l'agost", afegeix Farrés. "És molt trist perquè teníem un projecte fins al 2023; és un gran cop", completa Manzano. 

El comiat agre de la reunió a Sant Jaume, anunciat pels tres ja exconsellers a xarxes poc després de la reunió amb una fotografia a la porta de l'Ajuntament, va anar seguit de mostres de solidaritat de tots els partits amb representació a Gràcia, començant pel regidor, Eloi Badia. 

El PDECat, no obstant això, segons apunta Manzano, en tant que presidenta elegida fa 15 dies, segueix. "Som un equip de persones que volem seguir treballant per a les persones", diu. Mayor, fins ara portaveu del grup al districte, és la més clara a l'hora d'assegurar que no es veu repetint com a consellera en un futur, però que el partit a Gràcia "no desapareix" i que en les properes setmanes participaran "com a veïns" en el ple i en les comissions consultives". "La política, com diu Mascarell, és desfer nusos, i ho seguirem fent", conclou Farrés.

Carme Lleó, Jordi Folch i Berta Carnicer, nous consellers

Dues exdirigents de la JNC de Gràcia i un de l'ANC local són els nous responsables del grup municipal de Junts. S'estrenaran en el ple del 2 de desembre.