Gràcia registra 155 casos de violència de gènere

Mossos manté actives 125 ordres d'allunyament al districte

Societat

Pancarta contra la violència masclista al balcó de la seu del Districte
Pancarta contra la violència masclista al balcó de la seu del Districte | Arxiu

Enguany la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones del 25 de novembre, que a Gràcia recorda especialment l'intent de violació i l'assassinat de Maria de los Ángeles Chibán ara fa 21 anys al carrer Robí, no inclourà l'emotiu acte central de la plaça de la Virreina i finalment el format que ha triat el Consell de Dones ha estat el dia 24 un acte online per al públic i presencial només per a les lectores del manifest, que es trobaran a la sala d'actes del Districte. 

El manifest, com cada any, inclou el balanç de casos de violència masclista i domèstica entre l'1 d'octubre de 2019 i el 30 de setembre de 2020 i enguany el registre s'eleva a 155 episodis (92 i 63, respectivament). La comissaria de Gràcia dels Mossos també manté oberts 143 expedients i 125 ordres d'allunyament. 

El document, al marge de les dades, subratlla que l'actual crisi sanitària ha fet disparar les alarmes "en fer-se evident que moltes dones havien d’estar convivint amb el seu agressor, sense possibilitat de poder accedir a xarxes de proximitat i entorns amics". Per paràgrafs, les entitats que llegiran el text són enguany Joves Gitanos de Gràcia, Veïnes per Veïnes del Pla Salutem, Centre Moral, Associació Dones No Estàndard, ArtemisaBcn, Castellers de la Vila de Gràcia, Creadores de Gràcia. Projecte Minerva, Ciberdona i tres treballadores del districte.