Del 20 al 27 de novembre

Recomanem: '70 anys en moviment' a Casa Seat

Agenda

La mostra '70 anys en moviment', a Casa Seat
La mostra '70 anys en moviment', a Casa Seat | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat.

Recomanem

'70 anys en moviment'

Casa SEAT acull la mostra 70 anys en moviment, que reunirà per primer cop davant del públic models històrics com ara el 600 o el Panda Papamòbil. Els automòbils exposats aniran canviant cada setmana i en total es podran veure 17 vehicles que conformen part de la memòria col·lectiva. A través del perfil d'Instagram de Casa SEAT els usuaris podran escollir quins models volen que s'exhibeixin les darreres setmanes de la mostra d'entre una preselecció i recuperar així vehicles especials com el 600 Formichetta, el 1400B Rally de 1957 o el Marbella Playa de 1992.

Del 26 de novembre al 9 de gener a Casa SEAT (pg. de Gràcia, 109), de 9 a 21 h

 

Actes

Divendres 20 de novembre
Cicle 25N: Prenem les xarxes. Anabel Lorente, Gal·la i Reich Roca del canal Malaia parlaran sobre violències, influencers i feminismes a les xarxes socials. Organitza el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB). 18.30 h. Activitat en línia. Cal inscripció prèvia.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190)

Teatre: No tots els ocells viuen als arbres. Clàssics per a criatures. A partir d'Un enemic del poble de Henrik Ibsen, dramaturgia, il·lustració i direcció Aleix Aguilà
Sala online del Teatre Lliure (teatrelliure.com)

Dissabte 21 de novembre
Coll Fantasy 2020: Jornada Fantàstica, projecció de curts guanyadors i lliurament dels premis FANTASYFEST.
Canal de Youtube del CC El Coll La Bruguera, a partir de les 17 h

Cicle 25N. Jornades mixtes al voltant de les violències masclistes amb Queralt Guinart i Homs, La Dolsa Adela i representant d’ACVG Nou Barris. Organitza Artista o Musa. Activitat presencial però cal inscripció prèvia.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 18.30 h

Concert: Las Opinólogas + Lxs Duendes del parque. Organitza Artista o Musa. Activitat presencial, inscripció prèvia a la web de la Fontana.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190), a les 20 h

Dimarts 24 de novembre
Jam de contes.
La casa dels contes (Ramón y Cajal, 35), a les 20.30 h

Dimecres 25 de novembre
Desinfecció natural en temps de Covid19.
Sessió d'introducció en el món de la neteja natural per aprendre a preparar un desinfectant natural per a la llar i evitar els productes industrials amb tòxics. A càrrec de Paula Rispo, herborista. L’activitat es farà online. Cal inscripció prèvia a aula@boscturull.cat o al 93213394
Aula Ambiental Bosc Turull (Passeig Turull, núm 2), de 17.30 a 20 h

Dijous 26 de novembre
Coll Fantasy 2020: Xerrada debat, la ciència ficció amb perspectiva de gènere.
Canal de youtube del centre cívic el Coll la Bruguera, a les 19 h

Concert: Songs & Cançoes (música brasilera i jazz).
La casa dels contes (Ramón y Cajal, 80), a les 20 h

Divendres 27 de novembre
Poesia secreta: Lali Barenys i Carles Beltran.
La casa dels contes (Ramón y Cajal, 35), a les 20 h

Dissabte 28 de novembre
Compostatge comunitari. Per descobrir com reciclar les restes orgàniques de casa per generar compost. L’activitat s’adequarà a la normativa sanitària i es seguiran les mesures de seguretat recomanades. A càrrec de Joan Solé (Societat Catalana d’Educació Ambiental) i l’equip tècnic de l’Aula Ambiental Bosc Turull.
Punt Verd de Vallcarca (Av. Vallcarca 71), de les 11.30 a les 14h

 

Exposicions

Fins al 26 de novembre
Exposició Weird Fishes. Weird Fishes és un llibre il·lustrat que realitzat com a projecte final de cicle de la il·lustradora Míriam Vázquez. Ambientat en el metro de Barcelona, parla de la depressió i l’ansietat tot envoltat en un món subaquàtic de fantasia. Per accedir-hi cal omplir el formulari d'accés puntual que està disponible a la web de la Fontana.
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190-192)

Del 26 de novembre al 3 de gener
La galeria Miluna reuneix a la mostra Contactus un total de 14 artistes internacionals de diferents disciplines artístiques i tècniques d'art contemporani: Lydia Aldrey, Juliana Bach, Katerina Bohac, Josbel Chacón, Eva Kaluzova, Martina Konvickova, Gustavo Millán, Miroslavo, María Montiel, Conchita Pineda, Carlos Rojas, Giorgia Roversi, Margarita Videvic i Julián Villafane. Les visites es faran per grups reduïts amb cita prèvia. També es podrà veure a la web de la galeria (www.milunalife.com).
Miluna Life & Art (Providència, 10)

Fins al 4 de desembre
La Fundació Felícia Fuster i el Centre d’Art Contemporani Nidart presenten l’exposició No m'esborro, amb l’obra de Anna Mcneil, Kati Riquelme, Mercè Soler, Núria Rossell, Sonia Ruiz de Arkaute, Susana Gutiérrez i Teresa San José. Per expressar les emocions i pensaments que l’obra de Fuster els ha inspirat, cada artista plasma l’essència d’un poema en unes propostes plàstiques. Emprant distintes disciplines, com la pintura, l’escultura, la fotografia, la instal·lació i el llibre d’artista la mostra presenta 20 obres.
Fundació Felícia Fuster (Camps i Fabrés, 3)

Fins al 31 de desembre
L'Associació de Veïns La Salut-Park Güell-Sanllehy presenta una mostra fotogràfica que dona a conèixer alguns dels elements arquitectònics i paisatgístics del barri de La Salut. L’exposició consta de dues parts: una que recull els elements arquitectònics i espais verds que ja estan catalogats i l’altra que mostra alguns dels elements que l’entitat ha demanat que es preservin i s’incloguin en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Historicoartístic dels barris tradicionals de la Vila de Gràcia que inclou també part de la Salut.
Casal de barri Cardener (Cardener, 45)

Fins al 15 de gener
Academias / Ultraacademias. El Palau Antiguitats ha volgut aprofundir en el procés de creació d’un artista. A la seva nova exposició fan ús del terme “ultraacadèmies” emprat al segle XIX pel crític d’art Raimon Casellas per referir-se a les obres carregades d’un erotisme impropi de la seva època.
Palau Antiguitats (Gràcia, 1)

Fins al 17 de gener
Exposició Joan Perucho i les edicions pop. L’Aventura de Tàber de Julià Guillamon. L'Ajuntament de Barcelona i Biblioteques de Barcelona publiquen Joan Perucho i les edicions pop. L’Aventura de Tàber, de Julià Guillamon, amb disseny d’Ángel Uzkiano i més de 150 il·lustracions. Aquest llibre forma part de les accions commemoratives de l’Any Perucho 2020 juntament amb l’exposició que coorganitza la Institució de les Lletres Catalanes a la Biblioteca Jaume Fuster fins al 17 de gener de 2021, ara tancada temporalment per les mesures covid-19. Aquesta mostra és un homenatge de les Biblioteques de Barcelona a l'escriptor gracienc.
Biblioteca Jaume Fuster (plaça Lesseps)

Fins al 22 de març de 2021
Exposició Olor de Tardor. La primera casa de Gaudí ret homenatge al perfumista, artista i col·leccionista d'art que va morir el passat gener. La mostra, comissariada per Cristina Agàpito, presenta obres d'Ernesto Ventós vinculades amb la tardor.
Casa Vicens (Carolines, 20)

Exposició permanent
Casa Vicens, la primera casa de Gaudí: manifiesto de su obra. Una mostra audiovisual que mostra el creixement de Barcelona durant més de 130 anys i el seu context social, cultural i artístic, a més a més del manifest de l’obra de Gaudí. Cal consultar horaris i preus.
Casa Vicens (Carolines, 18)

 

Entitats

Dimarts 24 de novembre
Festival In-Edit: A Life in Waves, dirigit per Brett Whitcomb. 2017. EUA. Cal inscripció prèvia.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 19 h

Dijous 26 de novembre
Programa Renova la teva roba: taller sobre tinció de roba utilitzant colorants vegetals + projecció Els colors de la natura.
Inscripció al web millorquenou.cat

Concert: Jazz per llegir, amb Gili i Oriol Romaní. Cal reserve prèvia.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 20 h

Fins al 21 de desembre
Tallers a distància Creu Roja. Casal Gent gran del Centre cívic el Coll.
Inscripcions a gentgran@ccelcoll.org o al 932562877 / 622924926

Del 28 al 31 de desembre
Inscripcions al Casal d'hivern Endinsa't al món de l'art a partir del 23 de novembre. Adreçat a infants de P3 a 6è de primària. La realització de l'activitat està subjecta a l'evolució de la pandèmia i a les indicacions de les autoritats sanitàries al respecte.
EART (Torrijos, 68), de 9 a 14 h

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona