L'Aula Turull i l'Hort de l'Avi treuen a concurs espais disponibles per fer nous horts urbans

Els dos espais, dinamitzats per escoles i particulars, tenen ara catorze parcel·les buides d'un total de 35

Societat

Horts urbans al carrer Farigola, al barri de Vallcarca
Horts urbans al carrer Farigola, al barri de Vallcarca | À. Gutiérrez Pascual

L'Aula Ambiental Turull i l'Hort de l'Avi, dos dels espais històrics de conscienciació mediambiental dels barris del nord del districte, han engegat un concurs de cessió d'espais buits que queden en els horts urbans que s'han dinamitzat en els últims anys amb el suport d'escoles i particulars. En el cas de l'Hort de l'Avi, l'experiència és la més antiga de la ciutat i es remunta a 1986. 

"A Turull i a l’Hort de l’Avi acaben quedant parcel·les buides per manca d’inscripcions o per falta de persones a les llistes d’espera. Per evitar que això passi s’ha decidit que una part de les parcel·les destinades a gent gran siguin cedides a entitats (mai se cediran més de la meitat de parcel·les destinades a gent gran). D’aquesta manera les parcel·les estaran treballades i al cedir-les a entitats, més persones podran tenir accés a treballar l’hort", han apuntat fonts municipals. 

El nou concurs té petites diferències entre els dos equipaments. A l'Aula Ambiental Turull, on hi ha quatre espais que ja gestionen les escoles del barri (escola Montseny, Afa Montseny, escola Farigola i la Casa d'Oficis) i set espais més que gestionen altres col·lectius, hi ha quatre parcel·les que s'oferiran a qualsevol entitat, associació o col·lectiu que disposi d’assegurança amb un règim de cessió d'un any prorrogable a tres mesos més. La presentació de sol·licituds es va iniciar a principis del mes de novembre i finalitzarà la primera setmana de desembre; l’adjudicació s’anunciarà el dia 1 de febrer. 

A l'Hort de l'Avi, al Torrent del remei, en una zona d'accés més difícil que l'altre equipament del passeig Turull, hi ha un total de 20 parcel·les i el concurs n'ofereix la meitat. En aquest cas, la promoció s'obre a qualsevol entitat, associació o col·lectiu amb un mínim de cinc membres que vulgui treballar un projecte social a través de l’agricultura. El règim de cessió és d'un any. 

En els dos casos, els nous usuaris dels horts urbans tindran l'assessorament de personal tècnic de l'Aula Ambiental Turull o de parcs i Jardins.