Objectiu "a tot o res" del Sakara

El centre d'estètica i bellesa impulsa una iniciativa de venda anticipada de serveis per sortir de la crisi a causa de la Covid

Societat

Xènia Deler, a la porta del centre d'estètica i bellesa Sakara
Xènia Deler, a la porta del centre d'estètica i bellesa Sakara | À.G.P.

Hem de fer pinya perquè els comerços petits no desapareguin. Anem a un ritme que si això segueix així, quan arribi el moment de tornar a la vida normal ens trobarem que no queda res”. Amb aquest declaració d’intencions, Xènia Deler, que regenta des de fa gairebé 14 anys el centre d’estètica i bellesa Sakara, ha impulsat una iniciativa de venda de serveis anticipada per mirar de reflotar el negoci, en crisi a causa de la pandèmia del coronavirus. Assegura que el seu centre, situat al carrer Mare de Déu dels Desemparats, “està en perill de desaparèixer” a causa de la baixada d'ingressos per les mesures sanitàries. Deler va decidir encetar un repte a la plataforma online de finançament col·lectiu TotSuma. Reconeix que l’objectiu és “a tot o res”: arribar als 25.000 euros abans del 18 de desembre. Fins ara n'ha aconseguit més de 6.130. 

El sistema consisteix en avançar l’import per un servei, com ara un val de descompte o un tractament, que només es carregarà en cas que s’assoleixi el repte. La iniciativa inclou una reflexió sobre el model comercial: “El petit comerç fa teixit al barri i crec que hem d’aferrar-nos amb força i determinació al concepte de ciutat que volem tenir”.