Carme Lleó (JxCat): "Calien canvis; els consellers anteriors no estaven en línia"

El nou grup municipal s'estrenarà en el ple de dimecres un cop cessats els tres consellers que s'han inclinat pel PDECat

Política

Carme Lleó, nova portaveu del grup municipal de JxCat a Gràcia
Carme Lleó, nova portaveu del grup municipal de JxCat a Gràcia | Cedida

Carme Lleó (Barcelona, 1989) és la nova portaveu del grup municipal de JxCat a Gràcia, després del convuls desmarcament dels tres consellers que s'han inclinat pel PDECat. L'estrena, amb els nous consellers Berta Carnicer i Jordi Folch, es farà en el ple de dimecres que ve, un cop aquest dilluns siguin ja designats oficialment.

Presenta'ns el grup municipal.
És un canvi sencer, saba nova. En Jordi ve del món del comerç i l'associacionisme, la Berta ve del món juvenil i la JNC i jo, més vinculada al tercer sector i al món associatiu. La feina que s'ha fet és molt bona però cal canviar certes coses.

Dimecres ja us estreneu.
Sí, amb un ple intens. L'agafem amb ganes de parlar amb tothom i de millorar el Districte. Hem presentat propostes per pacificar Milà i Fontanals o sobre el programa Concilia.

La setmana passada us vau trucar amb la ja exportaveu del grup, Sílvia Mayor. Què us vau dir?
És cert que la vaig trucar. Vam tenir una conversa breu. És normal. La situació és tensa. Va ser en tot cas una conversa educada.

Has dit abans que s'han de canviar coses en la dinàmica del grup.
Estem aterrant però creiem que Gràcia té moltes potencialitats que s'han d'explotar més perquè el districte tiri endavant la ciutat.

Com li expliqueu a la gent normal aquest trencament amb el PDECat?
És un tema de coherència política. JxCat es va presentar a Barcelona amb un projecte que volem tirar endavant i és perfectament legítim que hi hagi gent que canviï d'ideologia política. Calia fer canvis perquè els consellers anteriors van triar un camí polític, perfectament legítim i que respectem, però que no està en la línia de JxCat.

Heu parlat ja amb els altres grups municipals? Com us han rebut?
Vam anar al Districte l'altre dia i vam coincidir amb en Jordi Daura (BCNxCanvi), amb qui ja ens coneixíem, i amb l'Olga Hiraldo d'ERC. 

Has apuntat alguna cosa sobre les potencialitats de Gràcia. T'agrada alguna cosa de l'actual govern?
El projecte de pacificar carrers no és dolent. Cal escoltar la gent que hi viu. El que sí que detecto són cada cop més queixes.