Uns 3.000 veïns visiten el Park Güell cada dia

L'illa d'equipaments Quiró arrencarà obres a l'abril i l'hort es traslladarà al nou espai comunitari de la Font del Carbó

Societat

Control d'accés al Park Güell a la porta de la carretera del Carmel, el juliol passat
Control d'accés al Park Güell a la porta de la carretera del Carmel, el juliol passat | Albert Vilardaga

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha detallat aquest dimecres al consell de barri de la Salut que uns 3.000 veïns estan visitant cada dia el Park Güell des de la nova regulació de tot el recinte, també aprofitant la baixada del turisme. "No s'ha notat el canvi de registre amb una baixada de visites i també hem pogut tornar a fer activitats veïnals", va subratllar en el seu informe. L'entorn del Park Güell també està pendent d'estrenar el nou pla de mobilitat, un cop ja fa setmanes que estan instal·lats els accessos regulats amb pilones als carrers Marianao i Larrard a l'altura de la Rambla Mercedes, on s'ha reubicat la parada de taxis. Només queda pendent el lliurament de les targetes d'accés als veïns de la zona regulada. 

L'illa d'equipaments Quiró ha estat, d'altra banda, l'altre gran tema del consell de barri amb la nova previsió del mes d'abril com a ja probable inici d'obres, després que aquest octubre s'hagi licitat la construcció dels 83 habitatges dotacionals per a persones grans i els equipaments previstos a l'avinguda Mare de Déu de Montserrat 5-11 per a joves, gent gran i de barri. Aquest inici d'obres provocarà l'obligatori desplaçament de les activitats que els veïns han fet sobretot a l'Hort Quiró com a espai provisional i el debat se centra ara en el trasllat d'aquestes activitats al futur espai comunitari de la Font del Carbó, al carrer Marianao, recuperant un projecte d'ara fa dos mandats.