El bàsquet es prepara per a la nova lliga amb menys entrenaments

Els clubs graciencs s'adapten a les restriccions sanitàries amb sessions més curtes a diferents instal·lacions

Esports

Lluïsos i SaFa Claror, en un partit a la pista de la plaça del Nord a l'abril del 2018
Lluïsos i SaFa Claror, en un partit a la pista de la plaça del Nord a l'abril del 2018 | Albert Vilardaga

Com una nova pretemporada, però amb menys temps per a entrenar, menys sessions d'entrenament i diferents instal·lacions. Així es plantegen els clubs graciencs de bàsquet la preparació per a les competicions, que ja no van arribar a començar a la data prevista del 17 d'octubre, a causa de les restriccions sanitàries. El nou calendari de la Federació Catalana de Bàsquet ha fixat l'inici de les lligues per al 17 de gener. 

En el cas de Bàsquet Lluïsos, les sessions d'entrenament dels equips sèniors s'han escurçat fins als 55 minuts. A això s'afegeix la reducció del nombre d'entrenaments, de tres a dos setmanals. Al SaFa Claror s'afegeix un problema vinculat als horaris: no totes les jugadores poden assistir als entrenaments per raons de feina o estudi, a causa de les normes sanitàries. En la mateixa situació es troben els equips sèniors de Vedruna, que també han hagut d'escurçar l'estona dels entrenaments per a poder acabar-los a les 21:15. 

El CB Coll afegeix la preparació física en línia a les sessions convencionals

Com a solució temporal, el CB Coll, amb el sènior masculí a Segona Catalana, ha introduït les sessions de preparació física en línia, que s'afegeixen als entrenaments convencionals. En aquest club han reduït a 50 minuts la durada de les sessions presencials i fins i tot ha realitzat entrenaments dissabtes al matí. Una situació que també ha viscut el Claret, amb sessions de cap de setmana i en pistes a l'aire lliure. 

Aquestes restriccions sanitàries també han provocat que els clubs hagin de cercar espais alternatius. Lluïsos, a més d'entrenar a la Salle, el pavelló Comellas i les escoles Pau Casals i Turó del Cargol, ara ha afegit l'escola Sadako, al barri de Penitents. A més de la pista del pati de l'escola, Vedruna ha començat a entrenar-se al nou pavelló, estrenat recentment, i als patis de les escoles Reina Violant i Josep Maria de Sagarra. 

La incertesa sobre la competició és un sentiment compartit als clubs graciencs. "Ho veiem complicat", explica Rafa Nache, president de Bàsquet Lluïsos. "Ens agradaria entrenar amb regularitat i constància", assegura Lidia Haro, coordinadora de Vedruna Bàsquet.

El Districte veu amb bon ulls el nou projecte de pista de Lluïsos

Cinc anys després de tombar la primera proposta de remodelació de la pista de la plaça del Nord, Lluïsos i Districte han tornat a mantenir reunions per a desencallar el projecte. El darrer plantejament de Lluïsos comporta reduir la volumetria del recinte amb el trasllat de l'estructura de bigues a l'exterior de la coberta i assegurar les dimensions que exigeix la federació de bàsquet. Segons l'entitat, la proposta ha tingut "bona resposta" del Districte.