L'escola d'escacs EDAMI posa a la venda el local de Francisco Giner per quedar-s'hi de lloguer

L'objectiu de l'operació és mantenir els espais de botiga, club i centre d'ensenyament, assegura Miguel Illescas, gran mestre internacional i director d'aquest centre

Esports

L'EDAMI va suspendre a l'octubre el torneig Ajedrez21 Rapid Friday
L'EDAMI va suspendre a l'octubre el torneig Ajedrez21 Rapid Friday | EDAMI

Vendre el local i seguir de lloguer. Aquest és l'objectiu a llarg termini de l'escola d'escacs Miguel Illescas (EDAMI), que dirigeix el gran mestre internacional i està en funcionament des de fa vint anys. Segons ha assegurat el mateix Illescas a L'independent de Gràcia, la decisió de posar a la venda el local del carrer Francisco Giner 42, respon a raons únicament de futur laboral personal. "He de pensar en la meva jubilació", afirma Illescas, que desvincula aquesta operació de la continuïtat de les activitats que es desenvolupen en aquests baixos a tocar de la plaça de la Vila. Aquesta intenció també es manifestava en l'anunci publicat en un portal immobiliari, que s'ha despublicat aquest dissabte: "Venem per quedar-nos de lloguer". 

A més de l'escola d'escacs, aquest baixos són l'espai per a la botiga Ajedrez21, que es dedica a la comercialització de material de joc i llibres especialitzats. També es ven la revista especialitzada Peón de Rey, que s'edita en aquest mateix espai. 

Tal com reitera Miguel Illescas, l'activitat docent es manté i amb de les restriccions sanitàries tira endavant gràcies a la tasca formativa a les escoles, amb classes lectives i extraescolars en una vuitantena de centres. I s'ha consolidat l'oferta formativa amb la plataforma d'escacs online. En canvi, l'activitat de competició presencial al local de Francisco Giner sí que s'ha vist afectada, amb torneigs suspesos com l'Ajedrez21 Rapid Friday i l'Ajedrez21 Sunday Blitz.

El Club Tres Peons reprèn l'Obert Bicolor

El Club d'Escacs Tres Peons ha decidit reprendre l'Obert Bicolor, ajornat des del 15 d'octubre, adaptant-se a les normes sanitàries d'aforament i horaris. El torneig començarà aquest divendres i continuarà els dies 4, 11 i 18 de desembre. L'altre torneig, el Vila de Gràcia, es manté ajornat. L'entitat del carrer Ros de Olano també ha tornat a la pràctica presencial amb totes les mesures de seguretat els dimarts i els dimecres. Davant l'evolució de les restriccions, el Tres Peons, juntament amb sis clubs més de Barcelona, ha proposat a la Federació Catalana d'Escacs que es modifiquin les dates de les diferents competicions.