Queixes al CAP Larrard per la reprogramació de visites de control de pediatria per la Covid

La direcció del centre assegura que s'han atès escoles i que es fan totes les primeres visites i les vacunacions, que s'han acumulat a les que no es van fer entre març i maig

Societat

L'entrada principal del CAP Larrard, a la Travessera de Dalt
L'entrada principal del CAP Larrard, a la Travessera de Dalt | Àlex Gutiérrez Pascual

El Centre d'Atenció Primària Larrard de la Travessera de Dalt, un dels principals del districte i que atèn principalment el nord del nucli històric de Gràcia i la Salut, ha superat aquest novembre una càrrega de feina sobrevinguda per la crisi sanitària que ha obligat a reprogramar visites de control del servei de pediatria fins al punt que alguns afectats s'han adreçat a aquest setmanari i la direcció del centre ha admès la situació. 

"Directament han cancel·lat les visites bimensuals de control: no sabem valorar el que li va passant al bebé i ens estan abocant a la sanitat privada", explica amb preocupació a L'Independent una de les dues mares que han patit la situació; totes dues tenen criatures nascudes aquest estiu i es troben en la fase de visites de control periòdic. La segona mare afectada ha explicat que al CAP Vallcarca les visites -més limitades- s'han adjudicat a professionals d'infermeria en lloc de doctores. 

La directora del CAP Larrard, Míriam Aballí, ha acceptat les queixes apuntant que aquest novembre "no s'han pogut fer totes les revisions" de pediatria habituals, perquè s'han atès cada setmana una dotzena de grups escolars on hi havia brots i s'ha evitat desplegar tota l'agenda prevista davant la possibilitat d'una càrrega sobrevinguda de feina encara més potent. 

 Tot i així, segons apunta la direcció del CAP Larrard, el centre ha cobert les primeres visites i la campanya de vacunació de la  tardor. De fet en aquest últim cas també s'ha assumit la vacunació del tram març-maig que no es va poder fer per l'impacte de la primera onada de la Covid. "També s'estan atenent tots els casos de patologies greus", afegeix. 

Aballí ha indicat, no obstant, que en els últims dies s'ha obert "un parèntesi" en els casos de Covid que ha permès "ampliar" per franges d'edat les visites de control, si bé el servei de pediatria actua amb peus de plom davant d'un eventual repunt de la situació d'emergència. "És difícil de dir si d'aquí a quinze dies ens trobarem amb un altre pic i aleshores ens costarà desprogramar; som cautes i no obrim per això totes les agendes", conclou. 

L'Hospital de l'Esperança torna a ser zona neta de Covid

El repunt de casos que va obligar a principis de novembre a reobrir una planta d'emergència del centre, també a causa d'un brot a la Unitat de Geriatria d'Aguts, ha remès i l'Esperança torna a ser zona neta de Covid, segons han explicat a aquest setmanari fonts sindicals. En aquesta nova fase s'han tractat ingressats un total de 14 casos.