El CAT reobre amb la Taverna i El Diluvi i programa els Quicos i Pau Riba al Nadal

El cartell en viu segueix amb l'estrena del documental 'Amb un tros d'acordió' i El Pont d'Arcalís, dijous 3

Cultura

La banda de folk valenciana El Diluvi, en concert al CAT aquest divendres
La banda de folk valenciana El Diluvi, en concert al CAT aquest divendres | Cedida

Després de la celebració del Congrés de Música d'Arrel en versió virtual -amb més de 200 acreditats i més de 6.500 visualitzacions als vídeos dels àmbits temàtics i els concerts-, el CAT ha reobert portes aquesta setmana i ha recuperat la programació de la Taverna dels dimecres al bar del centre amb l'actuació de Blai Casals i Eulàlia Bargalló. El concert de la banda valenciana El Diluvi aquest divendres, que ja estava programat dins la Tardor Folk, tancarà aquesta primera setmana de represa de l'activitat en viu, que seguirà amb l'estrena del documental Amb un tros d'acordió, signat per l'acordionista i antropòloga Irene Augé, més concert d'El Pont d'Arcalís. 

Amb la gira Els amants, El Diluvi  crea una nova mirada personal que es torna a trobar amb la d’Ovidi Montllor, l’any que es commemora el 25è aniversari de la seva mort. En la recerca de noves fórmules i escenaris, l'espectacle que presentarà el grup al CAT inclou els seus millors temes, alguns dels millors covers de l'artista d'Alcoi i molta poesia. Les Tavernes al bar del CAT seguiran amb Marion Candela i Òscar Cruz (2/12), Anaís Falcó i Jaume Casalí (9/12) o Victor Salvatti i Ed Moreira (16/12); dimecres 23 hi ha programada una taverna de Nadal, amb Anaís Falcó, Jordi Fàbregas i Xavi Rota, amb la participació del Taller de cançó del CAT. 

El cartell de festes del CAT d'enguany no es deixa altres clàssics com els concerts de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries divendres 18 de desembre, o l'espectacle Jisàs de Netzerit o el Capítol zero de la Guerra de les Galàxies amb Pau Riba & De Mortimers dissabte 19. A més hi ha dues propostes més al cicle nadalenc d'aquest any: la presentació del llibre El Tió de Nadal de Pep Fornés (18/12), i el concert d'Iban Beltran, Josep Pedrals i Carles Pedragosa (3/01).

Sacsejar el sector, objectiu assolit

El Congrés Nacional de Música d'Arrel, celebrat al CAT i la xarxa, ha assolit l'objectiu principal, segons el seus impulsors, el col·lectiu La Xeixa, que era "sacsejar el sector" i comprovar la necessitat de debat. La trobada s'ha tancat amb 200 acreditats i 100 persones connectades de mitjana als 6 àmbits temàtics i a la resta de programació.