Del 27 de novembre al 4 de desembre

Recomanem: El teatre familiar torna al Lliure

Agenda

La companyia El Conde de Torrefiel presenta 'Els protagonistes'
La companyia El Conde de Torrefiel presenta 'Els protagonistes' | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

El teatre familiar torna al Lliure

El Teatre Lliure obre les portes al públic familiar aquest cap de setmana amb els espectacles Els protagonistes (Gràcia) i Poulette Crevette (Montjuïc), després de cancel·lar les representacions previstes el passat març. El primer espectacle per a infants d'El Conde de Torrefiel, una de les companyies nacionals més reconegudes a l’estranger, és un recorregut sensorial per diferents espais de Gràcia. A Els protagonistes, grups reduïts de 8 persones, amb màxim 1 adult per menor, es posaran uns auriculars i s'endinsaran en una experiència estètica pensada per a nens i nenes de 7 a 10 anys. L'accés dels grups serà cada 15 minuts i cada dia es faran 12 passis de l'espectacle. No per dirigir-se a públic infantil la companyia ha abandonat el seu estil. "Si per provocació s'entén una sacsejada a la sensibilitat de qui la rep, llavors la provocació en aquest espectacle és màxima", explica Tanya Beyeler, directora i dramaturga de l'espectacle juntament amb Pablo Gisbert. 

Dissabte 28 i diumenge 29 de novembre al Teatre Lliure (Montseny, 47)

Actes

Divendres 27 de novembre
Primeres passes. En sortir de casa
Lletra Petita. A càrrec de Martha Escudero. 
En línia en Instagram (@bibliotequesbcn_acasa), a les 11 h 

Cicle temàtic: La invasió de la ciència-ficció. A càrrec de Salvador Bayarri. 
En línia a Zoom, a les 18.30 h

Concert: Fem música de l'insòlit. A càrrec de l'Orquestra Reusónica Trio. 
La Sedeta (Sicília, 321), a les 19 h 

Poesia secreta: Lali Barenys i Carles Beltran.
La casa dels contes (Ramón y Cajal, 35), a les 20 h

Concert: El Diluvi
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20 h

Dissabte 28 de novembre
Teatre infantil: Petit Vivaldi. Cia Pamipipa. Espectacle de titelles. Edat recomanada de 0 a 3 anys. 
L'autèntica Teatre (Martí, 18), a les 11 i a les 12.30 h i dg també 

Anna Casals presenta Contes per salvar el planeta. Cal confirmar l'assistència a reserves@onallibres.cat.
Ona Llibres (Pau Clarís, 94), a les 12 h 

Compostatge comunitari. Per descobrir com reciclar les restes orgàniques de casa per generar compost. L’activitat s’adequarà a la normativa sanitària i es seguiran les mesures de seguretat recomanades. A càrrec de Joan Solé (Societat Catalana d’Educació Ambiental) i l’equip tècnic de l’Aula Ambiental Bosc Turull.
Punt Verd de Vallcarca (Av. Vallcarca 71), de les 11.30 a les 14h
Teatre: Balada per un home mort. 
Almeria Teatre (Sant Lluís, 64), a les 19 h

Concert: KeTeKalles. Quatre dones que reivindiquen el seu lloc als escenaris i tenir una veu pròpia. Cal inscripció prèvia.
CC el Coll - La Bruguera (Aldea, 15), a les 20 h

Diumenge 29 de novembre
Espectacle narració oral i música: Historias de muertitos y muertotes en su altar. Willo Arunategui i Pau Peralta M. Cal reserva prèvia.
La casa dels contes (Ramón y Cajal, 35), a les 19 h

Dimecres 2 de desembre
Consell ciutadà i consell plenari de Gràcia
.
Seu del Districte (pl. de la Vila), a les 17.15 h

La Taverna del CAT: Marion Candela i Óscar Cruz.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20 h 
Teatre: Psicosi de les 4.48. 
Teatreneu (Terol, 24), a les 20.45 h

Dijous 3 de desembre
Estrena del documental Amb un tros d'acordió + concert El Pont d'Arcalís.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 19 h 

Exposicions

Fins al 4 de desembre
La Fundació Felícia Fuster i el Centre d’Art Contemporani Nidart presenten l’exposició No m'esborro, amb l’obra de Anna Mcneil, Kati Riquelme, Mercè Soler, Núria Rossell, Sonia Ruiz de Arkaute, Susana Gutiérrez i Teresa San José. Per expressar les emocions i pensaments que l’obra de Fuster els ha inspirat, cada artista plasma l’essència d’un poema en unes propostes plàstiques. Emprant distintes disciplines, com la pintura, l’escultura, la fotografia, la instal·lació i el llibre d’artista la mostra presenta 20 obres. 
Fundació Felícia Fuster (Camps i Fabrés, 3)

Fins al 3 de gener
La galeria Miluna reuneix a la mostra Contactus un total de 14 artistes internacionals de diferents disciplines artístiques i tècniques d'art contemporani: Lydia Aldrey, Juliana Bach, Katerina Bohac, Josbel Chacón, Eva Kaluzova, Martina Konvickova, Gustavo Millán, Miroslavo, María Montiel, Conchita Pineda, Carlos Rojas, Giorgia Roversi, Margarita Videvic i Julián Villafane. Les visites es faran per grups reduïts amb cita prèvia. També es podrà veure a la web de la galeria (www.milunalife.com).
Miluna Life & Art (Providència, 10)

Fins al 31 de desembre
L'Associació de Veïns La Salut-Park Güell-Sanllehy presenta una mostra fotogràfica que dona a conèixer alguns dels elements arquitectònics i paisatgístics del barri de La Salut. L’exposició consta de dues parts: una que recull els elements arquitectònics i espais verds que ja estan catalogats i l’altra que mostra alguns dels elements que l’entitat ha demanat que es preservin i s’incloguin en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Historicoartístic dels barris tradicionals de la Vila de Gràcia que inclou també part de la Salut.
Casal de barri Cardener (Cardener, 45)

Fins al 9 de gener 
Casa SEAT acull la mostra 70 anys en moviment, que reunirà per primer cop davant del públic models històrics com ara el 600 o el Panda Papamòbil. Els automòbils aniran canviant cada setmana i en total es podran veure 17 vehicles que conformen part de la memòria col·lectiva. A través del perfil d'Instagram de Casa SEAT els usuaris podran escollir quins models volen que s'exhibeixin les darreres setmanes de la mostra d'entre una preselecció i recuperar així vehicles especials com el 600 Formichetta, el 1400B Rally de 1957 o el Marbella Playa de 1992.
Casa SEAT (pg. de Gràcia, 109), de 9 a 21 h

Fins al 15 de gener
Academias / Ultraacademias
. El Palau Antiguitats ha volgut aprofundir en el procés de creació d’un artista. A la seva nova exposició fan ús del terme “ultraacadèmies” emprat al segle XIX pel crític d’art Raimon Casellas per referir-se a les obres carregades d’un erotisme impropi de la seva època. 
Palau Antiguitats (Gràcia, 1)

Fins al 17 de gener
Exposició Joan Perucho i les edicions pop. L’Aventura de Tàber de Julià Guillamon. L'Ajuntament de Barcelona i Biblioteques de Barcelona publiquen Joan Perucho i les edicions pop. L’Aventura de Tàber, de Julià Guillamon, amb disseny d’Ángel Uzkiano i més de 150 il·lustracions. Aquest llibre forma part de les accions commemoratives de l’Any Perucho 2020 juntament amb l’exposició que coorganitza la Institució de les Lletres Catalanes a la Biblioteca Jaume Fuster fins al 17 de gener de 2021, ara tancada temporalment per les mesures covid-19. Aquesta mostra és un homenatge de les Biblioteques de Barcelona a l'escriptor gracienc.
Biblioteca Jaume Fuster (plaça Lesseps)

Fins al 22 de març de 2021 
Exposició Olor de Tardor. La primera casa de Gaudí ret homenatge al perfumista, artista i col·leccionista d'art que va morir el passat gener. La mostra, comissariada per Cristina Agàpito, presenta obres d'Ernesto Ventós vinculades amb la tardor.
Casa Vicens (Carolines, 20) 

Exposició permanent 
Casa Vicens, la primera casa de Gaudí: manifiesto de su obra
. Una mostra audiovisual que mostra el creixement de Barcelona durant més de 130 anys i el seu context social, cultural i artístic, a més a més del manifest de l’obra de Gaudí. Cal consultar horaris i preus. 
Casa Vicens (Carolines, 18)

Entitats

Divendres 27 de novembre
Projecció del documental Imprescindibles. Remedios Varo. Dirigit per Toni Espinosa. Presentació a càrrec d'Agita't Gràcia.
Ateneu Llibertari (Alzina, 5), a les 19 h

Dissabte 28 de novembre
Mercat de pagès
. Amb parada de recollida de roba d'abric organitzad per la Xarxa de Suport Mutu de Vallcarca.
Plaça Metro Vallcarca, d'11 a 14 h

Diumenge 29 de novembre
Salut al vermut
. Punt de trobada i espai a l'aire lliure.
La Miranda (Av. Coll del Portel, 74), a les 12 h

Dimarts 1 de desembre
Presentació del llibre Qui fou Josep Maria de Sucre Grau, de Manel Aisa.
Ateneu Llibertari (Alzina, 5), a les 19 h

Fins al 21 de desembre
Tallers a distància Creu Roja
. Casal Gent gran del Centre cívic el Coll.
Inscripcions a gentgran@ccelcoll.org o al 932562877 / 622924926

Del 28 al 31 de desembre
Inscripcions al Casal d'hivern Endinsa't al món de l'art a partir del 23 de novembre. Adreçat a infants de P3 a 6è de primària. La realització de l'activitat està subjecta a l'evolució de la pandèmia i a les indicacions de les autoritats sanitàries al respecte. 
EART (Torrijos, 68), de 9 a 14 h

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona