L'Institut Vallcarca engegarà les obres al juny preveient un inici lectiu per al curs 2023-2024

El Consell Escolar anuncia el nou calendari però la Coordinadora d'AMPA de Gràcia no afluixa en la pressió i llança un nou vídeo reivindicatiu

Societat

Imatge virtual de l'institut Vallcarca, segons el projecte guanyador de Sumo i Comas-Pont
Imatge virtual de l'institut Vallcarca, segons el projecte guanyador de Sumo i Comas-Pont | Cedida

El Consell Escolar de dijous passat va servir per tranquil·litzar els ànims i la incipient guerra de nervis que s'havia instal·lat en les últimes setmanes a la Coordinadora d'AMPA de Gràcia per la pressió sense efecte que ha desplegat l'anomenada Federació de Barris de Gràcia contra la pèrdua de verd a canvi d'habitatge dotacional i del llargament reivindicat institut Vallcarca a la carretera de Sant Cugat i als jardins Comas i Llaberia, respectivament.

El Consorci d'Educació va aclarir en la sessió que el projecte no s'ha aturat després que el juliol passat s'aprovés com a idea guanyadora el projecte dels bufets Sumo i Comas-Pont, dues empreses amb seu a Barcelona i Vic, que salva els arbres dels actuals jardins i allunya el bloc dels veïns. i després que encara abans -l'abril de 2019- la Generalitat aprovés l’execució de les obres de construcció de l’Institut Vallcarca amb un valor de 5.700.000 milions.

Segons el Consorci, el calendari es reprendrà aquest gener amb l’encàrrec de les actuacions de l'equipament educatiu a l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat i l'inici d'obres està previst per al juny de 2021. L'institut, partint de les característiques de centre gran amb tres línies d'ESO i dues de Batxillerat i una capacitat per a uns 500 alumnes, té una previsió d'aixecament de 18-20 mesos, cosa que situa la finalització al desembre de 2022 o principis de 2023. La previsió de l'inici de les activitats lectives, no només tenint en compte la finalització de les obres sinó l'equipament de les aules, se situa ara en el curs 2023-2024.

Nou vídeo de la Coordinadora. La Coordinadora d'AMPA de Gràcia, en aquest sentit, no té previst quedar-se de braços plegats en la pressió social perquè avanci la construcció i aquest dijous s'han fet presents al consell de barri de Vallcarca amb el vídeo Les escoles de Vallcarca volen l'Institut com a arma en el qual els familiars i infants dels cinc centres públics de Vallcarca reivindiquen la necessitat del centre de secundària. En el document se subratlla la continuïtat educativa, la importància de no marxar del barri i alguna referència als veïns que s'hi oposen.

Vallcarca aprofita el pessebre de figures led de Barcelona de 2017

Els jardins dels Arabescos i del Consolat, l'avinguda República Argentina o la parròquia de Sant Jordi són els escenaris on a partir d'aquesta setmana s'han ubicat les imatges que ara fa tres anys l'arquitecte Jordi Darder va instal·lar a la plaça Sant Jaume. La proposta minimalista va guanyar aquell any el concurs de pessebres convocat per l’ICUB.