La Fundació Festa Major proposa allargar l'acord amb Sanmiguel

La crisi sanitària obliga a suspendre per les festes de Nadal el Cant de la Sibil·la i reubicar la cercavila de les carteres reials en un acte estàtic a l'Oratori de Sant Felip Neri

Societat

Premis de Festa Major amb l'anunci de Sanmiguel
Premis de Festa Major amb l'anunci de Sanmiguel | A.B.

La Fundació Festa Major es vol garantir el futur econòmic i la viabilitat de la celebració més important de Gràcia, ara que les administracions han de concentrar esforços en la crisi sanitària i en la despesa social i, malgrat que almenys  l'Ajuntament ha confirmat que no variarà la seva despesa, els moviments interns han començat perquè els grans espònsors segueixin al costat dels festers locals.

En una assemblea informativa convocada aquest dilluns, la Fundació Festa Major ha posat sobre la taula la proposta que presentarà en la pròxima reunió del patronat de l'entitat a mitjans de desembre i que passa per oferir una ampliació del contracte d'esponsorització principal a Sanmiguel fins a l'any 2027.

La Fundació Festa Major de Gràcia i el grup cerveser Sanmiguel tenen un acord per al patrocini principal de la festa des de l’1 de gener de 2015, un cop va finalitzar la relació contractual que l’entitat i el grup Estrella Damm van mantenir durant dues dècades de manera continuada.

Ara la proposta, que ha estat rebuda amb disparitat d'opinions (des dels carrers que hi veuen una "hipoteca" fins als que no hi veuen "més remei), planteja un nou contracte de sis anys més, des del 2021 al 2027. La marca cervesera el passat juny va assegurar el manteniment del patrocini de la Festa Major malgrat el caràcter especial virtual que inicialment permetia barres als carrers "per a ús intern", encara que després els actes es van fer de manera virtual.

D'altra banda, el programa de Nadal que també impulsa la Fundació Festa Major, enguany patirà pèrdues significatives i algunes activitats es reformularan per adaptar-se a les mesures de seguretat. Així la Fundació ha decidit cancel·lar el Cant de la Sibil·la -una tradició medieval recuperada a Gràcia per la nit de Nadal que es feia a Santa Maria de Gràcia- per les dificultats que suposa complir l'aforament del 30% a l'església i les restriccions del toc de queda, sumat a que l'Orfeó no ha pogut assajar els darrers mesos ni avançar en els preparatius.

Pel que fa a les carteres reials, la cavalcada del 4 de gener s'ha substituït per una acampadada a l'Oratori de Sant Felip Neri del carrer del Sol. Durant tot el dia, les carteres s'hi instal·laran per recollir les cartes dels infants, que hauran d'accedir amb cita prèvia i en torns de 30 minuts.