Tato Garcia: "El rival a batre és el Canoe; hem d'anar a Madrid a guanyar"

El director esportiu del Club Natació Catalunya i entrenador del sènior masculí de waterpolo fixa la Copa com a objectiu de la segona volta i destaca el suport dels socis a l'entitat: "Hi ha molta gent que se sent identificada amb la tasca que desenvolupa"

Esports

Tato Garcia, al partit de lliga contra el Sant Feliu
Tato Garcia, al partit de lliga contra el Sant Feliu | J. Ponferrada (PFotoalbums)

Després de la decepció per l'empat a l'últim partit contra el Canoe (9-9), el sènior masculí del CN Catalunya afronta la segona volta de la primera fase de la lliga amb l'objectiu de classificar-se per a la Copa del Rei. El tècnic Tato Garcia (Barcelona, 1970), que va viure la darrera crisi a l'entitat el 2004, quan va agafar les regnes del conjunt descendit, analitza la situació  actual del club i el començament de la competició, amb quatre punts en cinc partits.

Com valora l'inici de la temporada, després del darrer empat?
Ens vam quedar amb males sensacions de l'últim partit perquè consideràvem que amb el Canoe, sobretot aquí a casa, havíem d'assolir la victòria per situar-nos, encara que quedés una segona volta, en una bona posició per intentar lluitar per una possibilitat d'entrar al grup del primer al sisè classificat. Això no està tancat però la pèrdua de dos punts després de l'empat sí que ens ho fa tot més complicat. Era un objectiu molt ambiciós, el lloc que ens correspon suposo que és el segon grup, del 7 al 12, per tota la renovació que estem fent, l'equip jove i tot el projecte nou. Ens vam entusiasmar amb la pèrdua de punts del Mediterrani a Madrid, que això feia que estigués tot molt obert de cara també fins i tot al Canoe. Ens jugàvem molt entre els dos en aquest partit per posicionar-nos bé.

Com han respost fins ara les noves incorporacions?
Són jugadors amb molt bon futur i amb llarg recorregut. Encara no han estat en moments importants i de responsabilitat en el joc, i això evidentment passa factura. L'equip em deia que estava molt nerviós per aquest darrer partit, evidentment són jugadors que probablement no tenen aquesta experiència però han d'anar jugant i créixer a cada partit.

"Les noves incorporacions? Són jugadors amb molt bon futur i llarg recorregut"

Quines opcions tenen de classificar-se per a la Copa?
A la Copa ara ja passa per fer victòria a Madrid. Si som capaços d'intentar treure alguna cosa positiva a la tornada en el primer partit de l'any, que serà contra el Medi, evidentment se't posa molt bé. Però l'objectiu i el rival a batre no deixa de ser el Canoe. Hem d'anar allà a la segona volta d'aquesta primera fase a guanyar. Si allà guanyem gairebé estem segurs de jugar la Copa del Rei.

La situació econòmica del club influeix en la tasca esportiva?
No influeix de manera directa. Ho fa en el sentit que sents a parlar, el club està fent mobilitzacions per trobar-hi una solució i a ningú se li escapa que la situació no és fàcil. Però també tenim el sentiment que això s'acabarà ràpid i que podrem estar tots amb tranquil·litat desenvolupant la nostra feina.

Més de 500 sòcies i socis han renunciat a la devolució de la quota per donar suport a l'entitat.
És un indicatiu que hi ha molta gent que se sent identificada amb el club i la tasca que desenvolupa i que té com a objectiu: fer un treball social de salut i esport, un treball de fer arribar l'activitat esportiva a infants, joves i gent gran. I de cuidar i enviar el missatge que som un club esportiu sense afany de lucre i que treballa per l'esport de formació i competició.