Del 4 a l'11 de desembre

Recomanem: 'La crua realitat' torna a La Casa dels Contes

Agenda

| Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

'La crua realitat' torna a La Casa dels Contes

Aquesta setmana l'obra La crua realitat, dirigida per Òscar Molina, a partir d'una idea de Rafael Valero, ha tornat a La casa dels contes després de l'estrena el passat mes d'octubre. Aquesta historia sobre Rafael Valero i la seva lluita contra els prejudicis es va fer en residència a Lluïsos, i després de la seva estrena a l'entitat gracienca el passat Nadal, ha seguit rodant fins arribar (amb diverses interrumpcions i imprevistos per la crisi sanitària) de nou a Gràcia, a l'espai de Ramon y Cajal que també ha pogut reprendre la programació en viu. L'equip de 'La crua realitat' està format, a més de Rafael Valero, per Maria Colom, Elena Lam (parella a la vida real del protagonista) i David Aixalà; el tècnic d'il·luminació i so és l'Aleix Adrià. En declaracions a l'Independent, Òscar Molina va assegurar que "et quedes bocabadat per l'efectivitat emotiva de la història".

Dimecres 9 i 16 i dijous 10 i 17 de setembre a la Casa dels Contes (Ramón y Cajal, 35), a les 20 h


Actes

Divendres 4 de desembre
Lletra Petita: A càrrec de Susagna Navó. Narració de contes per als més menuts, una estona per parlar dels llibres en família. 2-4 anys.
Instagram (@bibliotequesbcn_acasa), a les 17.30 h h

Dilluns 7 de desembre
Sac de rondalles. Contes a la mà. A càrrec de Núria Clemares. 2-4 anys.
Instagram (@bibliotequesbcn_acasa), a les 17.30 h

Dimecres 9 de desembre
Sac de rondalles: Contes d'hivern.
Lletra Petita. Amb Umpalumpa i Maria Ten. Edat: +4 anys. Cal inscripció prèvia: presencialment a la biblioteca o per telèfon al 932 847 790 o per correu electrònic a b.barcelona.vg@diba.cat
Biblioteca Vila de Gràcia (Torrent de l'Olla, 101), a les 17.30 h

La Taverna del CAT: Anaís Falcó i Jaume Casalí, És quan toco que hi veig clar. Accés lliure amb reserva prèvia
Bar del CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20 h

Teatre: La crua realitat, amb Rafael Valero i Elena Lam. Direcció i dramatúrgia, Òscar Molina.
La casa dels contes (Ramón y Cajal, 35), a les 20 h

Dijous 10 de desembre
Parlem amb Pablo Martín Sánchez. Conversa amb Ricard Ruiz Garzón sobre la darrera novel·la de l'autor, Diario de un viejo cabezota (Reus, 2066), una història d'aires distòpics i apocalíptics de Martín Sánchez.
En directe des del canal de Youtube de Biblioteques de Barcelona, a les 19 h

Dissabte 12 de desembre
Mostr'art. La segona edició de la Fira d’Art i Artesania MOSTR’ART omplirà la plaça de La Fontana amb una vintena d’artistes joves que mostraran les seves creacions artístiques i artesanals: Fotografia, dibuix, cosplay, disseny, joieria i collage.
Espai Jove la Fontana, des de les 11 a les 19 h

Diumenge 13 de desembre
Itinerari Gràcia 1900. L'aparador burgès d'un barri obrer. La Salut va ser un indret d'esbarjo per a les classes treballadores i un dels territoris escollits per les elits barcelonines a l'hora de construir la segona residència- Des d'aquest barri es recorren els carres de l'antiga vila de Gràcia, on encara avui es pot admirar les grans cases del tombant del segle XX i on es troben traces dels conflictes i les contradiccions característics de la metròpoli moderna. Cal reserva prèvia a la web del museu.
MUHBA Park Güell (porta del Carmel del Park Güell fins a Jardinets de Gràcia), de 10.30 a 13.30 h

 

Exposicions

De l'11 al 30 de desembre
La solidaritat en temps de coronavirus
Aquesta exposició vol ser una retrospectiva de la feina que s’ha fet des dels moviments Maker per donar resposta a les necessitats que han sorgit amb la pandèmia del Covid19. Des de viseres a respiradors, veureu una mostra de les possibilitats que ofereix la fabricació digital al món actual.
Per anar a veure l'exposició cal demanar cita trucant al 932562877 o escrivint a informacio@ccelcoll.org.
CC El Coll La Bruguera (Aldea, 15)

Del 7 al 21 de desembre
Exposició VIH sobre rodes.  Selecció de cartells sobre prevenció del VIH i la sida d’àmbit internacional i nacional que formen part del fons documental de l’entitat Sida Studi .
Espai Jove la Fontana (Gran de Gràcia, 190-192)

Fins al 31 de desembre
L'Associació de Veïns La Salut-Park Güell-Sanllehy presenta una mostra fotogràfica que dona a conèixer alguns dels elements arquitectònics i paisatgístics del barri de La Salut. L’exposició consta de dues parts: una que recull els elements arquitectònics i espais verds que ja estan catalogats i l’altra que mostra alguns dels elements que l’entitat ha demanat que es preservin i s’incloguin en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Historicoartístic dels barris tradicionals de la Vila de Gràcia que inclou també part de la Salut.
Casal de barri Cardener (Cardener, 45)

Fins al 3 de gener
La galeria Miluna reuneix a la mostra Contactus un total de 14 artistes internacionals de diferents disciplines artístiques i tècniques d'art contemporani: Lydia Aldrey, Juliana Bach, Katerina Bohac, Josbel Chacón, Eva Kaluzova, Martina Konvickova, Gustavo Millán, Miroslavo, María Montiel, Conchita Pineda, Carlos Rojas, Giorgia Roversi, Margarita Videvic i Julián Villafane. Les visites es faran per grups reduïts amb cita prèvia i a la web de la galeria (www.milunalife.com).
Miluna Life & Art (Providència, 10)

Fins al 9 de gener
Casa SEAT acull la mostra 70 anys en moviment, que reuneix per primer cop davant del públic models històrics com ara el 600 o el Panda Papamòbil. Els automòbils aniran canviant cada setmana i en total es podran veure 17 vehicles que conformen part de la memòria col·lectiva. A través del perfil d'Instagram de Casa SEAT els usuaris podran escollir quins models volen que s'exhibeixin les darreres setmanes d'entre una preselecció i recuperar així vehicles especials com el 600 Formichetta o el Marbella Playa de 1992.
Casa SEAT (pg. de Gràcia, 109), de 9 a 21 h

Fins al 15 de gener
Academias / Ultraacademias. El Palau Antiguitats ha volgut aprofundir en el procés de creació d’un artista. A la seva nova exposició fan ús del terme “ultraacadèmies” emprat al segle XIX pel crític d’art Raimon Casellas per referir-se a les obres carregades d’un erotisme impropi de la seva època.
Palau Antiguitats (Gràcia, 1)
Fins al 17 de gener
Exposició Joan Perucho i les edicions pop. L’Aventura de Tàber de Julià Guillamon. L'Ajuntament de Barcelona i Biblioteques de Barcelona publiquen Joan Perucho i les edicions pop. L’Aventura de Tàber, de Julià Guillamon, amb disseny d’Ángel Uzkiano i més de 150 il·lustracions. Aquest llibre forma part de les accions commemoratives de l’Any Perucho 2020 juntament amb l’exposició que coorganitza la Institució de les Lletres Catalanes a la Biblioteca Jaume Fuster fins al 17 de gener de 2021, ara tancada temporalment per les mesures covid-19. Aquesta mostra és un homenatge de les Biblioteques de Barcelona a l'escriptor gracienc.
Biblioteca Jaume Fuster (plaça Lesseps)

Fins al 22 de març de 2021
Exposició Olor de Tardor. La primera casa de Gaudí ret homenatge al perfumista, artista i col·leccionista d'art que va morir el passat gener. La mostra, comissariada per Cristina Agàpito, presenta obres d'Ernesto Ventós vinculades amb la tardor.
Casa Vicens (Carolines, 20)

Exposició permanent
Casa Vicens, la primera casa de Gaudí: manifiesto de su obra. Una mostra audiovisual que mostra el creixement de Barcelona durant més de 130 anys i el seu context social, cultural i artístic, a més a més del manifest de l’obra de Gaudí. Cal consultar horaris i preus.
Casa Vicens (Carolines, 18)

 

Entitats

Dijous 10 de desembre
Jam session especial Nadal. Darrera jam de l'any amb nadales farcides de swing per acomiadar l'any, amb els músics habituals d'aquestes sessions.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 20 h

Dimarts 8 de desembre
Inauguració del Pessebre monumental. Amb més de 10 metres de llargada i uns 22 metres quadrats. Es podrà visitar fins el 2 de febrer de dilluns a dissabte de 11.30h a 13.30h i de 17h a 20h, i els diumenges només a l’horari matinal.
Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia

Dissabte 12 de desembre
Taller de titelles amb material reciclat. Activitat familiar. Edat recomanada 6-12 anys. A càrrec de El Geko con botas, companyia titellaire. Activitat gratuïta però cal inscripció prèvia a aula@boscturull.cat o al 932133945.
Aula Ambiental Bosc Turull (Turull, 2), a les 11.30 h

Fins al 21 de desembre
Tallers a distància Creu Roja. Casal Gent gran del Centre cívic el Coll.
Inscripcions a gentgran@ccelcoll.org o al 932562877 / 622924926

Diumenge 27 de desembre
Teatre titelles: 7 ratolins, de la cia. Petit Bonhom.
Lluïsos Teatre (pl. del Nord), a les 12 i a les 18 h

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona