Districte, Urbana i neteja, contra els senglars

Veïns afectats es reuneixen amb el govern local per activar un protocol més efectiu, sobretot a la tardor

Societat

Un senglar, durant el confinament de l'abril, a Còrsega amb Sicília
Un senglar, durant el confinament de l'abril, a Còrsega amb Sicília | Hotel 1882

Els senglars passejant per Gràcia a la recerca de menjar han deixat de ser notícia, encara que sobta trobar-los a altes hores de la matinada a Lesseps o fins i tot en l'etapa més dura del confinament a Còrsega amb Sicília, avistats pels treballadors de l'Hotel 1882. Hi ha veïns, però, al barri de Penitents, que hi conviuen des de fa molts anys fins que s'ha fet necessari establir un nou protocol d'actuació des de l'Ajuntament, perquè les batudes fetes el juliol de 2019 no han solucionat el problema. 

El conseller de Protecció Animal, Alberto Lacasta, es va reunir el passat 11 de novembre amb veïns afectats de la part alta de Penitents per recollir casuístiques que serviran per activar un nou protocol més efectiu, de cara sobretot a la tardor, que és quan els senglars mares expulsen els cadells per atendre les noves cries i els grups de senglars joves poden aparèixer en espais verds de zones més urbanitzades. 

En el nou protocol, tal com va apuntar dijous passat el regidor de Gràcia, Eloi Badia, en el consell de barri de Vallcarca, hi haurà almenys la Guàrdia Urbana i els serveis de neteja: els agents faran vigilància i actuaran a partir de les queixes i l'àrea de neteja incrementarà la dinàmica per mantenir les condicions dels contenidors. El fenomen, en tot cas, sempre va de baixa en la temporada d'hivern, coincidint amb l'inici de producció d'aglans al bosc de Collserola, que suposa menjar per als senglars.