Festa Major rep l'aval per al nou acord amb Sanmiguel

El patronat assoleix el suport majoritari de les comissions de carrers per renegociar l'esponsorització principal fins al 2027

Societat

El patrocini de Sanmiguel, present a la Festa Major 2017
El patrocini de Sanmiguel, present a la Festa Major 2017 | J.M. Contel

La Fundació Festa Major, un cop informades les comissions de carrers en una reunió el passat 30 de novembre, ha rebut aquest dilluns l'aval majoritari del patronat de l'entitat per a l'ampliació del contracte d'esponsorització principal a Sanmiguel fins a l'any 2027. La Fundació i el grup cerveser tenen un acord per al patrocini principal de la festa des de l’1 de gener de 2015, un cop va finalitzar la relació contractual que l’entitat i el grup Estrella Damm van mantenir durant dues dècades de manera continuada.

La presidenta de la Fundació Festa Major, Carla Carbonell, va explicar la proposta sota l'argument central de garantir el futur econòmic i la viabilitat de la celebració més important de Gràcia, ara que les administracions han de concentrar esforços en la crisi sanitària i en la despesa social.

La proposta, que es negociarà en el marc del conveni existent entre les dues parts el quart trimestre de 2021, ha rebut ara el "compromís" del patronat a partir de la votació inequívoca de la majoria dels seus membres: vint vots a favor, dos en contra i quatre abstencions.

Fundació Festa Major i el Grup Mahou tenen un conveni de patrocini principal de la Festa Major de Gràcia per valor de 100.000 euros anuals en base a publicitat, i al qual s'hi poden afegir altres aportacions. L'aportació de la marca cervesera va suposar el 2019 uns ingressos de 123.305,29 euros i aquest 2020 estaven estipulats 100.000 euros, segons els documents oficials de pressupost de la Fundació.