Albert Higueras: "El format de dues lligues ens dóna tranquil·litat per canviar la dinàmica"

El tècnic del primer equip del Gràcia FS, cuer a la taula, veu claus l'ambient i el treball al vestidor per capgirar la situació negativa

Esports

El tècnic del primer equip del Gràcia FS, Albert Higueras
El tècnic del primer equip del Gràcia FS, Albert Higueras | Pol Alonso

El primer equip del Gràcia Futbol Sala afronta la segona volta de la lliga com a cuer al seu grup de la Tercera estatal. El conjunt que entrena Albert Higueras (Barcelona, 1984) ha sumat sis derrotes, una victòria i un empat a la primera. Higueras valora que la mentalitat de grup i el treball per corregir errors són claus per capgirar la dinàmica negativa. L'objectiu dels taronges a la segona part de la lliga, al final de febrer, és mantenir-se a la categoria.

Quin balanç fa de la primera volta al campionat?
Evidentment, satisfets no ho estem. S'ha de seguir treballant i això sí que ho tenim. Estem fent moltes setmanes de tres sessions i per molt que hi hagi derrota dissabte, a la setmana següent es curra i hem de corregir moltes coses.

Quins aspectes han de millorar?
Defensivament encaixem molts gols. Així és molt difícil, perquè en atac també tenim un problema, ens costa fer-ne. Podríem treballar més la transició. Ens costa, quan recuperem una pilota, sortir ben net, i això fa que, quan perdem una pilota, la nostra transició en defensar sigui més fluixa. Hem d'estar-hi atents i concentrats, perquè quan això ho traiem restarem gols i canviarà el resultat aviat.

"Podem treballar més la transició. Quan recuperem la pilota ens costa sortir ben net"

Veu l’equip capacitat per reconduir la situació a la segona lliga?
Totalment, passen les setmanes i a cada sessió veus catorze o quinze jugadors entrenant. La gent té ganes, li posa treball per escoltar i intentar corregir, perquè no tornem a caure en les mateixes errades. La categoria és complicada, som un equip entre Tercera i Divisió d'Honor. Hem de trencar amb això i fer una passa endavant, perquè la gent en té ganes. Per part nostra, com a cos tècnic no falten recursos.

Quin és l'ambient al vestidor?
La gent té ganes, l'ànim és total. Els entrenaments durant la setmana també ens serveixen de distracció, fer esport, passar-ho bé, després de treballar o estudiar. Després arriba el cap de setmana i hi ha més nervis però tothom està convençut que ho traurem. El format de competició de dues lligues ens dóna tranquil·litat de dir: tenim una lliga per fer un treball de canviar la dinàmica de resultats i treballar la confiança i valors de grup, per quan comenci la segona lliga siguem més forts de cap i puguem treure-ho endavant.