Casa Fuster ajorna la reobertura a la primavera i recuperarà l'anterior model de restaurant

El xef Marc Ribas comunica oficialment a l'hotel que s'emporta el Panot, obert el 2019

Societat

La façana de Casa Fuster, inactiva i sense els llums de Nadal característics
La façana de Casa Fuster, inactiva i sense els llums de Nadal característics | Àlex Gutiérrez Pascual

No hi ha Nadal normal sense la façana il·luminada de Casa Fuster als Jardinets de Salvador Espriu, l'entrada a Gràcia des del centre de la ciutat. I enguany els llums estan apagats i l'hotel monument tancat. Després d'un primer intent al setembre amb vermuts exclusius, anunciat i no culminat, i d'un segon moviment intern per reobrir aquest desembre, l'establiment ha preferit passar pàgina en aquestes festes i llançar una mirada llarga i més segura plantejant la primavera com el retorn possible a la normalitat.

La sacsejada global, segons fonts coneixedores del debat intern a Casa Fuster, ha fet guanyar l'argument que el model de l'hotel, atractiu sobretot per al turisme internacional, no té sentit amb les fronteres restringides actuals i per això enguany no hi ha ni façana il·luminada, ni obertura de mínims ni gran nit de Cap d'Any ni òbviament els emblemàtics concerts de jazz. De fet, bona part del personal ha estat treballant amb expedients de regulació temporal aplicats de manera intermitent.

L'establiment, tancat des del 22 de març, vol obrir quan torni el client internacional

Un altre dels grans canvis és el canvi de model de restaurant, després de la gran aposta que l'hotel va fer el maig de 2019 pel xef mediàtic Marc Ribas i el seu projecte de gastronomia noucentista amb el Panot Restaurant. Ribas mateix ho va comunicar fa pocs dies en una reunió virtual interna i també ho va confirmar en una entrevista a Rac1. El Panot, en tot cas, no tanca i es manté com un dels projectes estrella de la factoria Ribas i del grup Gastronomia Brutal. La intenció de Casa Fuster, un cop el Panot trobi un altre emplaçament, és recuperar l'anterior model de restaurant. Fins a l'abril de 2019 Casa Fuster va mantenir el seu restaurant Galaxó, a càrrec del xef Markel Aguirre. El relleu cap al nou Panot va canviar la cuina però va mantenir l’espai per a uns 40 comensals. Paral·lelament l'hotel també havia engegat unes rutes modernistes amb Casa Vicens i concerts de clàssica els diumenges. Fins que el 22 de març tot es va aturar.