Víctor Martínez: "Hem de ser a Segona B assentats, no volem ser un equip ascensor"

El president reelegit del CE Europa fixa reduir el fons propi negatiu als comptes del club com a objectiu del nou mandat

Esports

Víctor Martínez, a les portes de la redacció de L'independent
Víctor Martínez, a les portes de la redacció de L'independent | À.G.P.

El Club Esportiu Europa afronta nou mandat a la presidència després dels comicis guanyats per la candidatura a la reelecció de Víctor Martínez (Gràcia, 1957). Martínez, arquitecte tècnic de professió, compta amb els directius de la junta anterior Agustí Tenllado, Ignasi Vinuesa, Sergi Micolau i Ramon Vergés, i la consellera d'Esquerra al Districte Núria Pi, a més d'Hèctor Ibar i Enric Vargas.

Quines són les primeres accions prioritàries que prendrà la nova junta en aquest inici de mandat?
El primer que estem fent és organitzar tots els equips de treball per les diferents àrees. La setmana vinent tindrem la primera reunió de junta de forma oficial. 

Quines decisions importants ha de prendre aquests primers mesos?
Bàsicament serem continuistes, però això no vol dir que haguem de fer exactament les mateixes coses. Entra gent nova amb idees i procediments nous, que són els que aquests dies preparem per posar-ho en marxa al més aviat possible.

A l'assemblea general, celebrada telemàticament, van participar 38 socis. Què li sembla aquesta xifra?
Donades les circumstàncies, la valoro de forma positiva. No érem partidaris de fer una assemblea de forma telemàtica perquè el perfil majoritari del soci a les assemblees és gent d'edat i no hi estan en la seva majoria preparats. Ens vam veure obligats a fer-la així perquè no hi havia una altra solució. L'afluència de participants va ser un pèl inferior a l'habitual. Tant de bo no s'hagi de repetir una assemblea virtual perquè això voldrà dir que tornem a la normalitat. 

Com defineix els comptes i el pressupost aprovats? El candidat David Prats va mencionar en campanya el fons negatiu del club.
El fons propi és negatiu, això és un fet. Ho era quan vam entrar nosaltres a la directiva fa quatre anys i continua sent negatiu. Hem aconseguit rebaixar-lo en més de 175.000 euros i això és positiu. Normalment sempre s'anaven incrementant i a partir del primer mandat complert hem estat en benefici positiu fins a reduir aquesta xifra. Per tant, hem de continuar en aquesta línia.

El patrocinador que entrarà servirà per eixugar aquest apartat?
El nou patrocinador ens ajudarà a tirar endavant en aquest any tan complicat que se'ns presenta. No solament a nosaltres, ni tan sols als clubs esportius, sinó a tothom que està patint les conseqüències econòmiques d'aquesta pandèmia. 

"Diria als socis que no em van votar que ens agradaria que confiesssin en nosaltres"

Hem parlat abans de l'altre aspirant a les eleccions. Què diu als socis que no el van votar?
El soci és sobirà i el soci té dret a votar la candidatura que li sembli convenient. Els diria que ens agradria que confiessin en nosaltres. Pensem continuar la mateixa línia de tocar de peus a terra i ser coherents amb tot el que fem i esperem d'aquí a quatre anys que el nostre mandat hagi estat positiu per al club. Els diria que ens donin confiança. 

Quins objectius es marca a més llarg termini?
Quan s'acabin aquests quatre anys de mandat la perspectiva ha de ser que esportivament estiguem millor situats. Ser com a mínim a Segona B assentants, amb perspectives de mirar cap a endavant i intentar millorar. No volem ser un equip ascensor. La massa social ha de créixer amb els resultats esportius. Econòmicament, com a mínim estar sanejats com fins ara, intentant donar beneficis temporada rere temporada, amb més o menys quantitat, però de forma que disminuïm aquest fons propi negatiu. Som un club històric amb més de 113 anys de vida, és molt maco sortir als llibres d'història, però d'això no es viu. Hem de ser realistes i viure el dia a dia tocant de peus a terra i sent positius.