Salvem L'Alzina intenta anar a l'una en el debat pisos vs verd

L'assemblea viu una sessió de catarsi entre els defensors d'una consulta que plantegi no fer l'habitatge dotacional i els partidaris de l'equilibri proposat

Societat

Les casetes d'Encarnació, centre de les reivindicacions de Salvem l'Alzina
Les casetes d'Encarnació, centre de les reivindicacions de Salvem l'Alzina | À.G.P.

La plataforma Salvem L'Alzina, dos anys llargs després de la seva constitució i èxit a l'hora d'aturar un projecte privat d'habitatge amb l'Ajuntament adquirint l'espai de les casetes d'Encarnació, està passant una prova d'estrés. Abans de festes un grup de deu membres de l'assemblea van criticar en una carta a L'Independent (ara resposta per l'assemblea; vegeu aquest article) la construcció de pisos a les casetes i aquest dilluns una assemblea extraordinària ha celebrat una sessió de catarsi de dues hores i mitja que ha confrontat els defensors d'una consulta que plantegi no fer habitatge dotacional i els partidaris de l'equilibri actual. 

Sempre en un to respectuós, la sessió s'ha desplegat en una trentena d'intervencions on les dues visions, i els seus grisos, s'han intercalat: d'una banda, hi ha qui ha demanat una consulta oberta a tot Gràcia amb una opció de no fer habitatge o l'opció més moderada d'incloure la visió en el futur procés participatiu. "Les casetes han de ser una zona de reserva natural urbana; les emergències dotacionals s'han de resoldre en un altre lloc", ha apuntat un participant.  D'altra banda, hi ha qui ha defensat que el verd no es perdrà amb el plantejament municipal de 14-16 pisos conservant façana de les casetes, jardí amb l'alzina i equipament als baixos. "No és un debat habitatge versus verd", un altre. "Hi ha consens perquè no es perdi verd", encara un altre.