Vall fa el gran salt mirant als 100 anys

La botiga d'articles de viatge i pell suma un nou local al carrer Gran on fins fa un any hi havia Decathlon

Societat

Josep Vall, a la botiga nova del carrer Gran, on abans hi havia Decathlon
Josep Vall, a la botiga nova del carrer Gran, on abans hi havia Decathlon | À.G.P.

Quatre generacions els contemplen des que l'avi Vall va arribar a casa un dia de 1923 i va dir a la dona: "He agafat un local al carrer Gran". I ella, quan el va anar a veure i retratant com era aleshores el carrer, li va respondre: "Carrer Gran? Això és més aviat el Carrer Estret!". Ho recorda Josep Vall, quan fa quatre dies que han sumat un nou local, on fins fa un any hi havia el Decathlon City. Ara, Vall no només serà al número 165 (i al 17 d'Escorial) sinó també al número 108. I així ha començat el compte enrere cap al centenari, el 2023. 

El salt endavant, segons Josep Vall, es decideix el juny de 2020, en plena pandèmia, quan reben la notificació que se'ls ha acabat el lloguer de renda antiga i la propietat -"amb qui tenim molt bona relació"- els planteja una actualització inassolible. 

Fer un pas enrere o un pas endavant? "Va sortir l'oportunitat del nou local, tenint en compte que al número 165 tenim de fet dos locals que un fa d'aparador", explica Vall. Ara es treballa amb la idea segura de mantenir la part de botiga del 165 i tirar endavant la nova botiga del 108, en un tram del carrer Gran més concorregut. "Les vendes de Reis han anat molt bé", conclou Vall. Ja falta menys pel centenari.