La propietat de Maignon 6 addueix que Francisco no pot tornar a casa per l'estat ruïnós de l'edifici

L'advocat de l'afectat per mòbbing subratlla l'enderroc interior executat sense llicència pel propietari i demana el retorn del pis

Societat

Façana de l'edifici del carrer Maignon 6, amb les finestres que mostren forats al sostre
Façana de l'edifici del carrer Maignon 6, amb les finestres que mostren forats al sostre | À.G.P.

L'expulsió de Francisco Sán­chez a càrrec de l'empresa UPL Gràcia d'un habitatge del carrer Maignon 6 el passat 19 de febrer segueix portant cua, després que la propietat hagi adduït en un informe tècnic encarregat que l'afectat no pot ara tornar a casa per l'estat ruïnós de l'edifici. "L'edifici en la seva totalitat es troba inhabilitat per a qualsevol ús i no és possible l'activitat per a l'ús d'habitatge en cap de les entitats existents", apunta el document, al qual ha tingut accés L'Independent, en el capítol de conclusions.  

L'informe i certificat de l'estat de l'edifici, signat per Vas Anguera, s'acompanya de 26 imatges on s'evidencia l'estat d'"absolut deteriorament de façanes i cobertes" i que "hi ha esfondraments parcials en terres i sostres que no permeten la lliure circulació ni estada en l'interior". Les imatges, són esfereïdores: hi ha marcs de porta per terra, hi ha passadissos amb forats de més d'un metre de llargada i esfondraments des del terrat fins a tota mena d'ubicacions de l'edifici. 

La propietat, segons l'advocat de Francisco Sánchez, Lluís Humet, ha presentat al jutjat de primera instància aquest informe per justificar que l'afectat no pot tornar a l'habitatge, un cop el mateix jutjat va declarar nul el desnonament de Francisco i va reconèixer l'obligació d'UPL Gràcia de permetre el retorn de l'afectat a casa seva. Humet també fa referència a l'enderroc interior executat sense llicència i desautoritzat pel Districte a l'octubre. 

L'advocat de Francisco Sánchez, en aquest sentit, ha posat èmfasi en aquesta autoria de la propietat en l'enderroc interior per presentar un nou procediment judicial que insisteixi en el retorn de "la possessió de l'habitatge". "El jutjat diu que no té armes processals per tornar l'habitatge i per això nosaltres ara presentem un interdicte per recuperar la propietat perduda", explica. 

Malgrat que el procediment hauria de tenir una decisió ràpida, Humet preveu que UPL Gràcia al·legarà que no poden tornar la propietat per l'actual estat, encara que "ells mateixos hagin creat aquesta situació". "Els direm que facin les obres necessàries", afegeix.

Mentrestant, Francisco Sánchez segueix vivint a Madrid, a casa d'un germanastre, i l'Ajuntament manté paralitzat el projecte d'UPL Gràcia havent desautoritzat l'enderroc i impedint també l'opció de rehabilitació a càrrec de l'empresa propietària.