Prova i error

La iniciativa de Josep Maria Cortina en format bloc amb la cultura com a protagonista ha anat sumant mans i lectors. I en vol més

Cultura

Una de les trobada de l'equip del bloc cultural 'Prova i error'
Una de les trobada de l'equip del bloc cultural 'Prova i error' | Cedida

Tot va començar per les ganes de difondre i compartir continguts de fotografia, música i literatura amb amics i coneguts, i el format escollit va ser el de bloc. Això va ser fa ara 12 anys i Josep Maria Cortina segueix alimentant cada setmana la pàgina Prova i error amb nous articles. Com un rellotge, cada diumenge a la nit, envia el butlletí. A més de créixer en seccions, aquesta iniciativa cultural sorgida a la Vila s’ha alimentat de moltes més mans que col·laboren de forma regular, una d’elles, les de l’actriu gracienca Imma Colomer. “Quan ella s’hi va sumar, crec que el projecte va fer un salt”, explica l’impulsor de Prova i error. I la seva companya apunta: “Ens ho passem molt bé fent aquesta feina”.  Precisament, d’acord amb Cortina, la feina és més la de fer “recerca i selecció” perquè l’oferta cultura de la ciutat és molt “àmplia i diversa”.

En aquest sentit, el bloc és variat i de caràcter “generalista i universal”, amb seccions d’òpera (cada dilluns una ària), literatura, gastronomia, teatre, cinema i sèries, exposicions, fotografia o ciència. Es publiquen cinc post setmanals i calculen que aviat arribaran als 3000. Tenen 750 subscriptors al butlletí i uns 300 lectors setmanals. Però tot i que això ho fan per amor a l’art, tenen l’objectiu i l’ambició de millorar aquests números i arribar a molta més gent. Res tan fàcil com teclejar Prova i error al navegador. I gaudir de la cultura.