El nou hospital i-Covid del Parc Sanitari Pere Virgili estarà enllestit a final d'aquest gener

Gràcia acumula 4.888 positius des del març i frega els 200 casos per cada cent mil habitants però la taxa de contagi baixa al 0,7

Societat

El nou hospital i-Covid de Pere Virgili, en obres
El nou hospital i-Covid de Pere Virgili, en obres | À.G.P.

El nou hospital i-Covid del Parc Sanitari Pere Virgili, anomenat així pel seu caràcter "flexible, satèl·lit i permanent" segons el projecte de PMMT, ja ha entrat aquesta setmana en la recta final de construcció amb l'acabament de la cuirassa externa de cinc plantes i la feina centrada en els accessos i en els interiors, tal com es pot veure des de l'avinguda Esteve Terrades, a tocar de la Ronda de Dalt.

L'Hospital de l'Esperança segueix net de casos Covid i concentra atenció de traumatologia

Fonts de la direcció de l'obra han explicat a L'Independent que el lliurament està previst per a finals de gener i que només quedarà pendent la data de la inauguració i conèixer els detalls de funcionament específic i d'aportació de personal. En principi, la infraestructura preveu 108 llits com a UCI d'emergència o com a UCI convencional, adaptables en un termini de 24 hores, i alleugerirà el sistema tant de ciutat com local. L'Hospital de l'Esperança. en aquest sentit, segueix net de casos Covid des de finals de novembre, i ha concentrat atenció de traumatologia derivada d'altres centres.

El nou espai arriba en un moment que Gràcia ja acumula 4.888 positius confirmats en els deu mesos llargs que van des del 26 de febrer de l'any passat i el 6 de gener de 2021. Per barris, la Vila registra 2.144 casos, el Camp d'en Grassot 1.289, la Salut 613, Vallcarca 603 i el Coll 239. Barcelona té fins al dia de Reis un total de 79.633 positius.

Una dada alarmant, però, és el creixement del nombre de casos per cada cent mil habitants, que a Gràcia no havia estat notícia fins al setembre, va incrementar-se lleugerament a principis de novembre (87 casos) per baixar fins a mitjans de desembre als 64-66 casos. Les dades des del 14 de desembre s'han doblat: 135-184-189... Gràcia està en la franja vermella de districte (supera els 100 casos per cada cent mil) però ja voreja la franja marró (200 casos). Les Corts i Nou Barris tenen els registres més alts, al voltant dels 250. El que sí que s'ha reduït és la taxa de contagi: de l'1,42 de Vallcarca o l'1,69 de Grassot, Vila i Salut s'ha passat a 0,69 a Vallcarca, Salut i Vila.