Del 8 al 15 de gener

Recomanem: 'Almanac 40 anys' al Tradicionàrius

Agenda

'Almanac 40 anys', al Tradicionàrius
'Almanac 40 anys', al Tradicionàrius | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat

Recomanem

'Almanac 40 anys' al Tradicionàrius

El Festival Tradicionàrius engegarà la 34a edició el proper divendres 15 de gener amb el concert inaugural 'Almanac 40 anys'. La música dels veterans Eduard Casals, Sergi Vergés, Jordi Macaya, Saki Guillem, Eliseo Parra i Jordi Fàbregas es mesclarà amb la dels més novells: Cati Plana, Jordi Barbet “Kami”, Iu Boixader i Roger Andorrà per celebrar els 40 anys d'Almanac, el primer disc de La Murga l’any 1981. D’aquella experiència van sorgir nombroses propostes com ara les quatre edicions del Sarau de Primavera als Jardins de l’Antic Hospital de la Santa Creu (1982,1984,1985,1986) precedents del naixement del Festival Tradicionàrius.

Divendres 15 de gener al CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20 h

Actes

Divendres 8 de gener
Tango, historias, amor y humor, amb Lucila Laske.
La casa dels contes (Ramón y Cajal, 35), a les 20.30 h

Dissabte 9 de gener
Mercat de Pagès de Vallcarca. Venda directa de productes de petites cooperatives i productores, de temporada, de proximitat, ecològics, artesanals...
Plaça del Metro de Vallcarca (Av. Vallcarca, 100), de 10 a 14 h

Teatre: Escocía. De Txabi Franquesa.
Jove Teatre Regina (Sèneca, 22), a les 20 h

Teatre: La vida secreta de Tennessee Williams. Dirigida per Francesc Cerró-Ferran.
La casa dels contes (Ramón y Cajal, 35), a les 20.30 h

Dimarts 12 de gener
Escola de pensament. Espai de diàleg, crítica i debat, organitzat pel Teatre Lliure i dinamitzat per Marina Garcés i Albert Lladó, en el qual les eines de la dramatúrgia i la filosofia serveixen per posar sobre la taula els grans conflictes del present. Aquesta tercera sessió proposa La trobada amb l'altre: més enllà del mur, la guerra o el diàleg. Amb Lara Díez Quintanilla i Ahmed Ghazali
Teatre Lliure (Montseny, 47), a les 18.30 h

Dijous 14 de gener
Dijous creatius: el casal infantil proposa una manualitat artística i creativa per elaborar a casa. Per aquestes propostes només seran necessaris materials fàcils de trobar. Podreu consultar la manualitat de la setmana a l’instagram del casal infantil: @cilasedeta

Divendres 15 de gener
Teatre: El senyor Enric lloga habitació. Cia Vada Retro.
La Sedeta (Sicília, 321), a les 19 h

Dissabte 16 de gener
Teatre: El senyor Enric lloga habitació. Cia Vada Retro i dirigit per Albert Capel.
La Sedeta (Sicília, 321), a les 18 h

Dilluns 18 de gener
Coneixement i convivència davant la pandèmia. Del genotip al fenotip, adaptació i la PCR. A càrrec de Miriam Merenciano. Canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona, a les 18.30 h

Dimecres 20 de gener
Filosofia: Natura/cultura, superar el dualisme. Nomos o physis: la democràcia contra la idea del poder natural. A càrrec de Francis García Collado.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20-22), a les 18.30 h

Diumenge 24 de gener
Jam session de claqué Tap Jam.  
Almeria Teatre (Sant Lluís, 64), a les 19 h

Exposicions

Fins al 9 de gener
Casa SEAT acull la mostra 70 anys en moviment, que reuneix per primer cop davant del públic models històrics com ara el 600 o el Panda Papamòbil. Els automòbils aniran canviant cada setmana i en total es podran veure 17 vehicles que conformen part de la memòria col·lectiva. A través del perfil d'Instagram de Casa SEAT els usuaris podran escollir quins models volen que s'exhibeixin les darreres setmanes d'entre una preselecció i recuperar així vehicles especials com el 600 Formichetta o el Marbella Playa de 1992.
Casa SEAT (pg. de Gràcia, 109), de 9 a 21 h

Fins al 30 de gener
Exposició Senyores. Il·lustracions de l'artista Sandra Olivé. Un retrat naïf i singular de dones que comparteixen una història, una vida i una terra.
CC El Coll La Bruguera (Aldea, 15)

L'estació de Metro del Coll – La Teixonera acull una exposició amb les imatges dels comerciants de l’associació del barri del Coll. L'acció vol visibilitzar sota terra el comerç de proximitat existent i, al mateix temps, dinamitzar-lo amb la l’eslògan "Al teu barri, de tot i a prop". Els cartells porten un codi QR insertat  a través del qual els usuaris del transport públic podran accedir a la pàgina web de l’entitat Coll Amunt. Aquest projecte ha estat subvencionat per Barcelona Activa a través del programa Impulsem el que fas.
Metro del Coll-La Teixonera

Fins al 15 de gener
Academias / Ultraacademias. El Palau Antiguitats ha volgut aprofundir en el procés de creació d’un artista. A la seva nova exposició fan ús del terme “ultraacadèmies” emprat al segle XIX pel crític d’art Raimon Casellas per referir-se a les obres carregades d’un erotisme impropi de la seva època.
Palau Antiguitats (Gràcia, 1)

Fins al 17 de gener
Exposició Joan Perucho i les edicions pop. L’Aventura de Tàber de Julià Guillamon. L'Ajuntament de Barcelona i Biblioteques de Barcelona publiquen Joan Perucho i les edicions pop. L’Aventura de Tàber, de Julià Guillamon, amb disseny d’Ángel Uzkiano i més de 150 il·lustracions. Aquest llibre forma part de les accions commemoratives de l’Any Perucho 2020 juntament amb l’exposició que coorganitza la Institució de les Lletres Catalanes a la Biblioteca Jaume Fuster fins al 17 de gener de 2021, ara tancada temporalment per les mesures covid-19. Aquesta mostra és un homenatge de les Biblioteques de Barcelona a l'escriptor gracienc.
Biblioteca Jaume Fuster (plaça Lesseps)

Fins al 2 de febrer
Un pessebre diferent. Aquest és el quart any que Josep M. Contel presenta a la Violeta aquesta proposta que ja s'ha convertit en un clàssic de l'agenda nadalenca de Gràcia, el pessebre fet amb figures de Playmobil. Enguany amb noves escenes.
La Violeta (Maspons, 6)

Pessebre amb figures de Playmobil. El casteller gracienc Martí Urgell ha decidit compartir la seva afició pels Playmobil amb un pessebre a Can Musons.
Fundació Festa Major (Alzina, 7-9)

Fins al 19 de febrer
Exposició de Fabià Claramunt amb Un núvol al cel i dos peus a terra en pintura, Mariona Berenguer amb About Desire en escultura, i Àurea Estellé amb Roges! en gravat. “Mariona Berenguer considera que el desig ens atrau cap a la seva pròpia desaparició. Fabià Claramunt veu l’artista com un navegant solitari enmig de l’oceà que pot abandonar el seu vaixell a la deriva, per no viure pressionat pel desig. Àurea Estellé i Alsina vol transformar la societat lluitant per la memòria de les dones que havien assolit uns drets a l’Espanya republicana que foren arrabassats per l’adoctrinament de la dictadura.”, escriu Pilar Parcerisas (Curadora de l’exposició).
Fundació Felícia Fuster (Camps i Fabrés, 3-11), de dimarts a divendres, de 4 a 2/4 de 8 de la tarda

Fins al 22 de març de 2021
Exposició Olor de Tardor. La primera casa de Gaudí ret homenatge al perfumista, artista i col·leccionista d'art que va morir el passat gener. La mostra, comissariada per Cristina Agàpito, presenta obres d'Ernesto Ventós vinculades amb la tardor.
Casa Vicens (Carolines, 20)

Exposició permanent
Casa Vicens, la primera casa de Gaudí: manifiesto de su obra. Una mostra audiovisual que mostra el creixement de Barcelona durant més de 130 anys i el seu context social, cultural i artístic, a més a més del manifest de l’obra de Gaudí. Cal consultar horaris i preus.
Casa Vicens (Carolines, 18)

Entitats

Diumenge 10 de gener
Espectacle: El bagul de la música tradicional, a càrrec del Duet Daura, que donarà a conèixer al públic familiar alguns dels instruments tradicionals més coneguts del territori pirinenc i de la resta de Catalunya.
El Centre (Ros de Olano, 9), a les 12 h

Dilluns 11 de gener
Tallers per a la gent gran des de casa. Country online. De 16.30 a 18 h
Dimarts, manualitats.
CC El Coll La Bruguera (Aldea, 15)

Dimecres 13 de gener
Club de lectura per a la gent gran des de casa. De 18 a 19 h
CC El Coll La Bruguera (Aldea, 15)

Dilluns 18 de gener
Club de lectura en format virtual. Amb la periodista i poeta Anna Ballbona al capdavant. Les inscripcions es poden fer a clubdelectura@lluisosdegracia.
Lluïsos de Gràcia (pl. del Nord, 7-9)

Diumenge 24 de gener
Teatre: En patufet, a càrrec de la cia el Centre de Titelles de Lleida.
Lluïsos de Gràcia (Pl. del Nord, 7-9), a les 12 i a les 17 h

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona