La nova mobilitat del Park Güell relaxa les pilones per les escoles

L'accés al carrer Olot s'obrirà al voltant de les 17 hores de setembre a juny com a prova pilot amb la intenció que la recollida d'escolars es faci sense col·lapse circulatori

Societat

La porta d'accés al Park Güell del carrer Sant Josep de la Muntanya
La porta d'accés al Park Güell del carrer Sant Josep de la Muntanya | À.G.P.

L'entorn del Park Güell estrenarà finalment el proper 1 de febrer el nou pla de mobilitat, un cop ja fa prop de tres mesos que estan instal·lats els accessos regulats amb pilones als carrers Marianao i Larrard a l'altura de la Rambla Mercedes, on s'ha reubicat la parada de taxis. Només quedava pendent el lliurament de les targetes d'accés als veïns de la zona regulada i aquestes es començaran a distribuir a partir del proper dilluns 18 i durant un mes sencer als armariets del carrer Sant Josep de la Muntanya.

Les targetes d'accés es repartiran a partir de dilluns i la restricció s'activarà l'1 de febrer

De tota manera, el més significatiu d'aquesta posada en marxa és el canvi d'última hora sobre l'horari inicialment previst per elevar les pilones, entre les 11 hores del matí i les 20 hores del vespre. Si bé en aquest horari primer s'evitava un conflicte amb les escoles a l'entrada de les nenes i els nens, en una zona on hi ha l'escola Reina Elisenda i l'escola Baldiri Reixac, l'evolució de les converses amb els veïns també ha obert la possibilitat al que el Districte qualifica de "prova pilot" amb una "finestra de temps" entre les 16.25 hores i les 17.25 hores de setembre a juny que també permetrà la recollida amb vehicle dels escolars a la sortida dels centres.

La prova pilot, no obstant això, està subjecta al bon ús que en facin els usuaris, és a dir, que en la permissivitat d'accés dels vehicles en aquesta franja de tarda no hi hagi aparcament en doble filera ni estacionament en passos de vianants o col·lapses circulatoris en general.

Més enllà de les escoles, el nou pla de mobilitat restringirà el trànsit general i obligarà a dur targeta als veïns dels carrers Olot (núms 6 a 24), Mercedes (núms 6 a 20), Larrard (núms. 37 a 70) i Marianao (núms 1 a 26). El perfil de l'aspirant a targeta serà el de resident empadronat a l’àmbit i amb vehicle domiciliat, el veí amb mobilitat reduïda que hi viu, el veí més gran de 65 anys que hi viu, el veí que hi té plaça d’aparcament llogada, el comerciant d’un establiment de la zona i les escoles (2 targetes) i l'equipament (1 targeta) de l'àmbit.