Només Junts i PSC situen noms locals en llocs de sortida a les llistes del Parlament

Un debat de l'ANC entre formacions sobiranistes engega la precampanya en plena incertesa per l'ajornament electoral

Política

Sílvia Mayor (esquerra), amb Joana Ortega (centre) i Àngels Chacón (dreta)
Sílvia Mayor (esquerra), amb Joana Ortega (centre) i Àngels Chacón (dreta) | Cedida

Les eleccions al Parlament s'ajornaran a causa de la crisi sanitària, però les llistes sí que estan fetes i només Junts i PSC han situat militants locals amb possibilitats de sortida. Es tracta de Josep Rius, excap de gabinet del president Puigdemont i número 13 de la formació independentista, i l'escriptora Gemma Lienas i fins ara havia estat vinculada a Catalunya Sí Que Es Pot, que anirà en el número 4 dels socialistes. Tots dos militen a les agrupacions locals, encara que la seva projecció sigui en tant que dirigents nacionals.

Pel que fa a la resta de dirigents i militants de les agrupacions de Gràcia, sobresurt el PDeCAT, que ha premiat la fidelitat dels tres consellers cessats del grup municipal que van decidir mantenir-se fidels al partit i ha posat força amunt però en lloc improbable d'elecció a Sílvia Mayor (21), Xavier Farrés (29) i Sílvia Manzano (30). Els postconvergents han estat els primers a arrencar la precampanya, no amb l'acte suspès dissabte passat en què la número 2, Joana Ortega, havia de signar per l'amnistia dels presos a la parada d'Òmnium, sinó aquest dijous amb una passejada-contacte de la cap de llista del PDeCAT, Àngels Chacon, amb Ortega, per espais com el mercat de l'Abaceria  o una trobada amb el G6 i els Castellers a Can Musons.

Del cinquanta cap avall. ERC, per la seva banda, amb el comite de campanya en marxa, ha ubicat en els números 56 i 59 dos membres de l'executiva: la secretària de xarxes socials i impulsora del marketplace A Gràcia Ho Trobes, Sílvia Barrufet, i el secretari d'Acció Política, Gerard Goday, respectivament. Catalunya En Comú també ha situat en el número 59 el seu candidat local, Marc Hortal, membre de l'eix d'Educació de Barcelona en Comú i de l'assemblea de Gràcia. Ciutadans també ha seguit la mateixa tònica, ubicant el portaveu del grup municipal, Jordi Bea, en el número 56 de la llista al Parlament.

Al marge dels partits, l'Assemblea Nacional Catalana ha organitzat per aquest divendres 15 el primer debat electoral, òbviament virtual, entre les cinc principals llistes sobiranistes, amb Ester Capella (ERC), Maria Sirvent (CUP), Lluís Font (PDeCAT), Aurora Madaula (Junts) i Laura Ormella (Primàries). L'adreça de connexió és al canal de Youtube de l'ANC.

Adrià, Puig, Fàbregas, Munné i Loperena, protagonistes del dilluns pels presos

Unes paraules enregistrades de la mare d'Adrià Carrasco just el dia que aquest va tornar de l'exili, unes altres del conseller Lluís Puig recolzant l'alma mater del CAT, Jordi Fàbregas (sempre fix els dilluns però absent per ingrés hospitalari) i la intervenció de Pep Munné sobre Josep Maria Loperena va centrar l'últim dilluns.