Desallotjat un nou espai de Ca L'Espina, que tenia data oberta des de l'octubre

L'assemblea de la casa se centra ara en el procés civil de tot l'edifici i conserva tres habitatges okupats a la finca

Política

El desallotjament aquest dimecres del segon pis de Ca L'Espina, al carrer Astúries 12
El desallotjament aquest dimecres del segon pis de Ca L'Espina, al carrer Astúries 12 | Cedida

Un nou i fort desplegament de Mossos d'Esquadra ha tornat aquest dimecres a la casa okupada més visible de la xarxa del moviment a Gràcia, Ca L'Espina, al número 12 del carrer Astúries. "A cop d'ariet i de radial", com ha denunciat l'assemblea de la casa a les xarxes socials, els agents han aconseguit desallotjar el segon pis de l'habitatge, un dels quatre que encara conserva l'assemblea en la seva pugna amb els propietaris, la immobiliària Bojous SL de la família Fradera.

L'operació, però, no ha sorprès els residents, perquè aquest procés ja tenia sentència de desallotjament amb data oberta des del passat octubre. Els dubtes de l'assemblea se centraven a saber si l'operació es limitaria legalment al segon pis, i per això en els últims mesos s'havia treballat internament en el blindatge dels accessos.

Els fets s'han produït a partir de les set del matí quan un centenar d'agents s'han desplegat i han intentat entrar a l'immoble. A quarts de nou la policia ha aconseguit completar l'ordre judicial sense incidents remarcables.

Ca L'Espina, després de perdre el passat juliol els baixos comercials que també estaven okupats i ara el segon pis, centra la seva estratègia en els pisos principal, primer i tercer, sense data oberta de desallotjament, però també en el procés civil que sí que afecta tot l'edifici. "Els processos penals no estan arxivats legalment encara que s'hagi efectuat el desallotjament", han aclarit fonts de l'assemblea. "El projecte segueix en peu", han conclòs. L'assemblea de Ca L'Espina és hereva dels projectes que el moviment okupa ha desplegat en els últims anys a Ka La Trava, a Travessera de Gràcia, i a Ka La Kastanya, a Torrent de les Flors, desallotjats.