Tintoreries a la baixa

Establiments de la Vila i de la Salut abaixen la persiana

Societat

L'antiga tintoreria Fernández, a Verdi 218, rehabilitada ara com a habitatge
L'antiga tintoreria Fernández, a Verdi 218, rehabilitada ara com a habitatge | À.G.P.

La crisi econòmica derivada  de la crisi sanitària està produint moviments a Gràcia en sectors comercials poc donats a ser notícia: les fruiteries sempre creixen en temps complicats per la poca infraestructura d'arrencada, les cafeteries van i vénen, i més sorprenents en els últims anys han estat l'esclat de les barberies (amb els primers traspassos ja visibles).

Però en els últims mesos les tintoreries, establiments del tot tradicionals, han començat a registrar tancaments en espais de llarga trajectòria. Ara fa poc més d'un any la tintoreria de Verdi 218, per sobre de Travessera de Dalt, va tancar per jubilació i el seu espai ja ha estat readequat com a habitatge. Abans de festes va ser el torn de la tintoreria de Rambla de Prat: el local ja es publicita als portals immobiliaris per un lloguer de 1.500 euros.

També hi ha altres negocis que han tancat portes amb un fort impacte per la fidelització de la clientela, com ara les clíniques dentals: més enllà dels problemes foscos de marques com Dentix, a la Gràcia més de barri s'ha deixat sentir el tancament de Kynodont, l'antiga Clínica Verdi, a Torrent de l'Olla. El local es lloga per 3.000 euros.