Els clubs graciencs de bàsquet es preparen per a un nou format de les competicions

"Com a mínim, que ens deixin entrenar", reclama Rafa Nache, president de la secció de Lluïsos, que ha aturat les sessions

Esports

El retorn del sènior femení del SaFa Claror a la Copa Catalunya de bàsquet s'haurà d'esperar
El retorn del sènior femení del SaFa Claror a la Copa Catalunya de bàsquet s'haurà d'esperar | Xavier Sendra

Ni a l'octubre, ni al gener. Els clubs graciencs de bàsquet es preparen, malgrat les restriccions sanitàries a l'esport amateur i de base, per a un nou format de Copa Catalunya i la resta de competicions nacionals. La Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ) va mantenir aquest dilluns una reunió telemàtica amb representants dels clubs, entre els quals Carles Rofes, entrenador del sènior masculí de Lluïsos, per avaluar escenaris possibles. Tot queda subjecte a si es poden fer entrenaments, apunten des de la mateixa FCBQ. I aquest divendres ha comunicat oficialment que el 6 i 7 de març i el 13 i 14 de març arrencaran les competicions de no promoció i promoció respectivament. "Si l'estat de la pandèmia generada per la Covid-19 ho permet", indica la FCBQ en aquest comunicat.

Les competicions de no promoció i promoció començaran al març

Precisament Lluïsos ha decidit aquesta setmana suspendre les sessions de tots els equips per un problema de disponibilitat de pistes. I ha convocat una concentració per dissabte 16 a les 12h a la plaça del Nord, en el marc de la campanya Ja n'hi ha prou. A causa de les limitacions en recintes tancats el club blau ha hagut de descartar la seva pista. A aquest factor se li ha sumat la recomanació de l'escola Turó del Cargol de no fer servir el seu pati. Això comporta que només comptaven amb la pista de l'escola Pau Casals. Tot i això, el president de Bàsquet Lluïsos, Rafa Nache, admet que intentaran mantenir l'activitat física "a l'exterior". Nache apunta que amb el context actual la lliga es pot reconfigurar "perquè s'acaben els mesos". I defensa: "L'esport és com l'escola, un entorn relativament segur". "Com a mínim, que ens deixin entrenar", conclou.

"La federació ha tardat en adaptar-se", lamenta Lluís Traveria, president de Vedruna Gràcia Bàsquet. També apunta que "és inevitable que hi hagi un canvi de format". L'entitat escolar ha apostat per seguir els entrenaments a l'aire lliure en grups de sis persones, sobretot al pati de l'escola i per als grups en edats escolars ha mantingut les activitats telemàtiques. L'objectiu: "Mantenir l'esperit d'equip", diu Traveria.

Bàsquet SaFa Claror lamenta el "desconcert" en la normativa per les restriccions del Govern, sobretot en l'edat en què es poden fer activitats esportives. I es mostra favorable al canvi de format de lliga. "Tot el que sigui jugar ens interessa, entenem la situació", explica el coordinador del club taronja, Bernat Devant. "El que digui la federació ho recolzarem", afirma Devant. I reclama "una altra pretemporada abans de competir". Actualment només s'entrenen els equips júniors i sèniors, donat que les pistes exteriors es fan servir per les activitats dirigides del poliesportiu Claror Sardenya.