Jairo Velasco: "Gaudeixo amb el tennis perquè m'ho ha donat tot"

El jugador veterà del CT de la Salut ha estat designat millor jugador europeu de l'any a la categoria de més de 70 anys. "Sé que l'esport em manté molt bé. T'allarga la vida", explica

Esports

El tennista Jairo Velasco (esq.) i Felip Ródenas, president del CT la Salut
El tennista Jairo Velasco (esq.) i Felip Ródenas, president del CT la Salut | Cedida

La història del Club Tennis la Salut està vinculada a noms com Manolo Orantes o Àlex Corretja. Des d'aquest mes de gener a l'entitat presidida per Felip Ródenas s'incorpora la figura de Jairo Velasco (Yacopí, Colòmbia, 1947). Als darrer títols mundials de +50 i +55, Velasco suma haver estat designat millor jugador de més de 70 anys del 2020 per la Federació Europea de Tennis. Velasco, que va arribar a Catalunya fa 53 anys i va ser veí primer de Lesseps i després de Gal·la Placídia, atèn la nostra trucada des de Sant Cugat, on ara viu.

Quan va començar el seu vincle amb el tennis?
Vaig començar a jugar-hi als vuit anys a Colòmbia. Quan vaig venir el 1967, el club des del primer moment que em va obrir les portes. Hi vaig arribar per mitjà del professor Joaquín Fernández, em va aconsellar de venir aquí a millorar el meu tennis. Des de llavors que estic molt agraït al club, hi tinc grans amics i el 1998 em van donar una pista amb el meu nom, o sigui que és un honor per a mi.

Com era el seu tennis aleshores?
Quan vaig arribar aquí vaig veure que el meu tennis era diferent. Jo jugava tot tallat: amb la dreta tallada, el revés tallat. M'anomenaven el Machete, allà a Colòmbia és com tallen la canya de sucre. Jo pegava així com un matxet. Vaig començar a imitar els altres jugadors perquè cada cop es necessitava més físic, més potència.

Aquest esport ha canviat molt.
Avui dia és molt físic i mental. Al tennis d'abans jugàvem amb raquetes de fusta, la pilota també ha canviat. Tot ha canviat molt i el material d'avui és diferent. Tot ha evolucionat.

"Abans jugàvem amb raquetes de fusta, la pilota ha canviat. Tot ha evolucionat"

Què suposa rebre el premi?
Per a mi és un honor que m'hagin designat millor jugador de l'any perquè he tingut una bona temporada. Com que he guanyat el Mundial i els torneigs de grau A, que eren els que més puntuaven, he tingut un bon any perquè vaig guanyar força torneigs.

Quin camí segueix per continuar fent esport amb la seva edat?
Per a mi el fet d'estar motivat i estic pensant en que el proper any ja en faré 75. M'agradaria poder arribar-hi en forma, cuidar-me per intentar guanyar el títol mundial novament. Perquè ja porto dos anys seguits de número u i el 2020 no es va poder jugar. A partir del març ja he de començar a defensar el títol. Sé que fer esport em manté molt bé. T'allarga la vida, o sigui que estic molt motivat. Gaudeixo amb el tennis perquè el tennis m'ho ha donat tot.