Microteatre impulsa una campanya per salvar la sala i es reformula per acollir més públic

Amb el tancament del bar, el projecte de Bailèn mira de mantenir la persiana oberta amb un Verkami i el suport dels actors

Cultura

La sala estarà tancada del 24 de gener i reobrirà l'11 de febrer
La sala estarà tancada del 24 de gener i reobrirà l'11 de febrer | Àlex Gutiérrez Pascual

Els efectes de la crisi sanitària sobre la cultura està provocant que moltes sales de teatre es replantegin el format o busquin alternatives per intentar salvar el projecte. És el cas de Microteatre Barcelona, l'espai de Bailèn 194 que va obrir el juliol de 2015 amb cinc sales i programant peces de teatre de 15 o 20 minuts en diferents sessions. La fórmula, amb molta acceptació els primers anys, ja va patir un primer sotrac fa dos anys i els seus responsables van ampliar el cartell amb música en viu o sessions de cinema per sumar més públic. Però el confinament del març va posar fre a la recuperació i les darreres restriccions han estat el cop definitiu. "Hem intentat aguantar però la situació econòmica és insostenible, i s'ha agreujat des que vam haver de tancar el bar ara fa més d'un mes", explica Libertad Ribera, directora del projecte.

Per això, els responsables de Microteatre -que ara només compta amb una única sala més gran amb capacitat per a 22 persones- posaran en marxa una campanya de micromecenatge a Verkami per reformar l'espai, que es quedaria amb tres sales -on s'instal·larien mampares entre l'escenari i el públic- per a la programació de microteatre que passarien a sessions de 45 minuts. "Ara, sense el bar i amb tantes restriccions la gent no ve per una peça d'un quart d'hora", assegura Ribera. També mantindrien la sala gran i la idea és fer, quan es pugui, sessions golfes amb monòlegs o màgia. Per poder fer les obres i mentre dura la campanya a Verkami, la sala estarà tancada del 24 de gener a l'11 de febrer. "Les companyies que venen ens donen gairebé tota l'entrada perquè no volen que tanquem", afegeix Libertad Ribera, que també agraeix el suport dels veïns.

Miquel Àngel Pasqual (La Trinca) a l'obra 'Detingui'm'

El cartell de Microteatre, en ple procés de canvis per tal de salvar el projecte, mantindrà fins a finals d'aquest mes algunes peces teatrals just abans de tancar per fer les obres, com és el cas de Detingui'm, amb Miquel Àngel Pasqual (La Trinca) i Esteve Jofre. Les primeres funcions es van fer el 10 de gener, i hi tornaran el 24 de gener, amb més passis.