La residència Erasmus es reconverteix en part en espai de nit per a 90 persones sense llar

El Centre Heura necessita nou voluntaris per obrir de dimarts a dijous el seu espai de relació per a gent que viu al carrer

Societat

Vista del pati de la residència Erasmus
Vista del pati de la residència Erasmus | À.G.P.

Sense turistes i amb estudiants que segueixen majoritàriament  des de casa les classes a la universitat, el dia a dia de la residència Erasmus, a Torrent de l'Olla 212, on antigament hi havia hagut la Clínica de Lourdes, ha canviat radicalment. En la dinàmica de residència, a l'edifici principal, hi ha persones allotjades de tota mena, Però des del 18 de desembre una cridanera lona blava al pati posa en evidència una separació d'espais respecte de l'edifici secundari de l'equipament privat.

L'entorn de Lesseps és un dels espais on hi ha tot l'any persones que viuen al ras

L'Ajuntament ha arribat a un acord amb els propietaris de la residència per acollir en aquest segon edifici i fins al mes de maig, quan està previst que s'aixequi l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol amb motiu de la crisi sanitària, un total de 90 persones sense llar, exclusivament homes, en horari de vespre i nit i en règim d'hostal. "El nombre de persones fluctua", apunten fonts de Serveis Socials. 

L'equipament està gestionat per la Fundació Salut i Comunitat i Serveis Socials fa un seguiment del funcionament. La ubicació no s'ha triat a l'atzar, tenint en compte que a l'entorn de la plaça Lesseps hi ha tot l'any persones que viuen al carrer i així ho han registrat els recomptes de la Fundació Arrels, que el maig passat quantificaven un total de 45 persones en aquesta situació al districte de Gràcia.

 També en aquest sector i en aquest entorn, el Centre Obert Heura d'atenció als sense llar, amb dues seus a República Argentina, s'ha mogut aquests dies de fred per fer una crida a la recerca de voluntaris per reobrir tota la setmana, de dilluns a divendres, l'anomenat espai de relació que ofereix al número 24 de l'avinguda. "El primer que perds quan ets al carrer és la relació amb els altres", apunta la directora d'Heura, Jara García. L'espai de relació (amb estufes i berenar), ara obert només dilluns i divendres de 16.30 hores a 19.30 hores, necessita nou voluntaris per obrir a partir de l'1 de febrer tots els dies laborables en aquest horari.

Entrada principal de la residència Erasmus, a Torrent de l'Olla 212