Del 15 al 22 de gener

Destaquem: Música i titelles a L'autèntica

Agenda

L'Autèntica presenta l'espectacle 'Els petits llobatons'
L'Autèntica presenta l'espectacle 'Els petits llobatons' | Cedida

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independent.cat.

Destaquem

Música i titelles per als més petits a L'autèntica

L'autèntica arrenca l'any amb la programació de teatre infantil amb dues propostes: 'La mama dels arbres' (dissabtes de gener) i' Els petits llobatons' (diumenges de gener)'. El primer espectacle és de la companyia Fes-t'ho com vulguis -provinents del teatre, la docència i les arts plàstiques- i està pensat per a infants d'un a sis anys. L'altra peça, 'Els petits llobatons' (a la fotografia), és una adaptació per a nadons de l'obra Els Llobatons, on s'utilitzen molts instruments i titelles per endinsar a un món ple de sons i llengües diverses als bebès. L'obra, ideada i interpretada pel músic Christophe Sainsot Tintout, té una durada de 30 minuts i està recomanada dels 0 als 5 anys.

Dissabtes i diumenges a L'Autèntica (Martí, 8), a les 11 i a les 12.30 h

Actes

Divendres 15 de gener
Teatre: El senyor Enric lloga habitació. Cia Vada Retro.
La Sedeta (Sicília, 321), a les 19 h

Tango, historias, amor y humor.
La casa dels contes (Ramón y Cajal, 35), a les 20.30 h

Dissabte 16 de gener
Teatre familiar: La mama dels arbres. Cia Fes-t'ho com vulguis. Edat: 1-6 anys.
L'autèntica (Martí, 8), a les 11 i a les 12.30 h

Màgia per a tota la família.
La casa dels contes (Ramón y Cajal, 35), a les 17.30 h

Teatre: El senyor Enric lloga habitació. Cia Vada Retro i dirigit per Albert Capel.
La Sedeta (Sicília, 321), a les 18 h

34è Tradicionaràrius: Ball d'homenatge amb Blanca Mostaza i Pau Benítez.
Plaça Anna Frank i Instagram Live, a les 19.30 h

Dilluns 18 de gener
Coneixement i convivència davant la pandèmia. Del genotip al fenotip, adaptació i la PCR. A càrrec de Miriam Merenciano. Canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona, a les 18.30 h

Cicle literatura i psicoanàlisi: Erotismes. En aquesta sessió es comentarà El lamento de Portnoy, de Philip Roth. Xerrada no presencial. A través de la plataforma Zoom. Cal inscripció prèvia a b.barcelona.jf@diba.cat
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20-22), a les 18.30 h

Dimecres 20 de gener
Filosofia: Natura/cultura, superar el dualisme. Nomos o physis: la democràcia contra la idea del poder natural. A càrrec de Francis García Collado.
Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20-22), a les 18.30 h

Xerrada: el cine NIC. L'historiador i investigador del cinema, Jordi Artigas, parlarà del naixement i evolució d'aquesta joguina que va marcar la infantesa d'unes quantes generacions. Per poder participar-hi, cal inscriure's prèviament ja que l'aforament estarà limitat. Per a més informació i inscripcions: informacio@ccelcoll  o truqueu al 932562877.
CC El Coll La Bruguera (Aldea, 15), a les 19 h

Divendres 22 de gener
Tradicionàrius. Arran d'escenari: Coloma Bertran presenta Nocturns i Diamants, el violí que bressola.
CAT (pl. Anna Frank, s/n), a les 20 h

Divendres 22 de gener
Concert: Cor Al·lira. Entrada gratuïta amb reserva d'entrada obligatòria:932562877 o informacio@ccelcoll.org
CC El Coll la Bruguera, a les 20 h

Concert: Wax & Boogie presenta '7 years'.
CC La Sedeta (Sicília, 321), a les 20 h

Dissabte 23 de gener
Taller cosmètica online: elaboració de xampú sòlid natural. A càrrec de Marta Sunyer (Esencia de Madera). Inscripcions a la web de Vegala Vegan Beatu
Vegala Vegan Beauty (Santa Eugènia, 16), d'11 a 13 h (vegala.es)

Exposicions

Fins al 30 de gener
Exposició Senyores. Il·lustracions de l'artista Sandra Olivé. Un retrat naïf i singular de dones que comparteixen una història, una vida i una terra.
CC El Coll La Bruguera (Aldea, 15)

L'estació de Metro del Coll – La Teixonera acull una exposició amb les imatges dels comerciants de l’associació del barri del Coll. L'acció vol visibilitzar sota terra el comerç de proximitat existent i, al mateix temps, dinamitzar-lo amb la l’eslògan "Al teu barri, de tot i a prop". Els cartells porten un codi QR insertat  a través del qual els usuaris del transport públic podran accedir a la pàgina web de l’entitat Coll Amunt. Aquest projecte ha estat subvencionat per Barcelona Activa a través del programa Impulsem el que fas.
Metro del Coll-La Teixonera

Fins al 15 de gener
Academias / Ultraacademias. El Palau Antiguitats ha volgut aprofundir en el procés de creació d’un artista. A la seva nova exposició fan ús del terme “ultraacadèmies” emprat al segle XIX pel crític d’art Raimon Casellas per referir-se a les obres carregades d’un erotisme impropi de la seva època.
Palau Antiguitats (Gràcia, 1)

Fins al 17 de gener
Exposició Joan Perucho i les edicions pop. L’Aventura de Tàber de Julià Guillamon. L'Ajuntament de Barcelona i Biblioteques de Barcelona publiquen Joan Perucho i les edicions pop. L’Aventura de Tàber, de Julià Guillamon, amb disseny d’Ángel Uzkiano i més de 150 il·lustracions. Aquest llibre forma part de les accions commemoratives de l’Any Perucho 2020 juntament amb l’exposició que coorganitza la Institució de les Lletres Catalanes a la Biblioteca Jaume Fuster fins al 17 de gener de 2021, ara tancada temporalment per les mesures covid-19. Aquesta mostra és un homenatge de les Biblioteques de Barcelona a l'escriptor gracienc.
Biblioteca Jaume Fuster (plaça Lesseps)

Fins al 2 de febrer
Un pessebre diferent. Aquest és el quart any que Josep M. Contel presenta a la Violeta aquesta proposta que ja s'ha convertit en un clàssic de l'agenda nadalenca de Gràcia, el pessebre fet amb figures de Playmobil. Enguany amb noves escenes.
La Violeta (Maspons, 6)

Pessebre amb figures de Playmobil. El casteller gracienc Martí Urgell ha decidit compartir la seva afició pels Playmobil amb un pessebre a Can Musons.
Fundació Festa Major (Alzina, 7-9)

Fins al 19 de febrer
Exposició de Fabià Claramunt amb Un núvol al cel i dos peus a terra en pintura, Mariona Berenguer amb About Desire en escultura, i Àurea Estellé amb Roges! en gravat. “Mariona Berenguer considera que el desig ens atrau cap a la seva pròpia desaparició. Fabià Claramunt veu l’artista com un navegant solitari enmig de l’oceà que pot abandonar el seu vaixell a la deriva, per no viure pressionat pel desig. Àurea Estellé i Alsina vol transformar la societat lluitant per la memòria de les dones que havien assolit uns drets a l’Espanya republicana que foren arrabassats per l’adoctrinament de la dictadura.”, escriu Pilar Parcerisas (Curadora de l’exposició).
Fundació Felícia Fuster (Camps i Fabrés, 3-11), de dimarts a divendres, de 4 a 2/4 de 8 de la tarda

Fins al 22 de març de 2021
Exposició Olor de Tardor. La primera casa de Gaudí ret homenatge al perfumista, artista i col·leccionista d'art que va morir el passat gener. La mostra, comissariada per Cristina Agàpito, presenta obres d'Ernesto Ventós vinculades amb la tardor.
Casa Vicens (Carolines, 20)

Exposició permanent
Casa Vicens, la primera casa de Gaudí: manifiesto de su obra. Una mostra audiovisual que mostra el creixement de Barcelona durant més de 130 anys i el seu context social, cultural i artístic, a més a més del manifest de l’obra de Gaudí. Cal consultar horaris i preus.
Casa Vicens (Carolines, 18)

Entitats

Divendres 15 de gener
Xerrada-col·loqui: Noves vacunes. Informacions bàsiques i reflexions. Amb Jordi Pons (biòleg).
Ateneu Llibertari (Alzina, 5), a les 19 h

Diumenge 17 de gener
Cicle de cinema social llatinoamericà: Ciudad de Dios (Brasil, 2002).
Ateneu Llibertari (Alzina, 5), a les 19 h

Dimarts 19 de gener
Documental: Lalia (Sílvia Munt). Xerrada sobre el conflicte saharaui, amb Carles Bort. Organitza Agita't Gràcia.
Ateneu Llibertari de Gràcia (Alzina, 5), a les 19 h

Dilluns 18 de gener
Club de lectura en format virtual. Amb la periodista i poeta Anna Ballbona al capdavant. Les inscripcions es poden fer a clubdelectura@lluisosdegracia.
Lluïsos de Gràcia (pl. del Nord, 7-9)

Diumenge 24 de gener
Teatre: En patufet, a càrrec de la cia el Centre de Titelles de Lleida.
Lluïsos de Gràcia (Pl. del Nord, 7-9), a les 12 i a les 17 h

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona