Multa en el cas dels amfibis intervinguts per la policia

"Fa 30 anys que estava en aquell local tranquil·lament", lamenten fonts pròximes al responsable de l'espai del carrer Mateu

Societat

Mossos va localitzar els exemplars d'amfibis l'abril del 2020
Mossos va localitzar els exemplars d'amfibis l'abril del 2020 | Cedida

L'operació de Mossos d’Esquadra del passat abril en què es van localitzar una gran quantitat d'amfibis protegits en un local del carrer Mateu després de la intervenció dels Bombers en un incendi s'ha saldat amb una multa i la intervenció d'una part de les espècies. La gran majoria dels animals que hi havia a l’interior del local, entre els quals hi havia tritons del Montseny o tritons del Pirineu, es van trobar en bon estat.

Els fets es remunten al 24 d'abril de l'any passat quan els agents es van desplaçar fins al magatzem i van constatar que a l’interior hi havia almenys 170 terraris i neveres amb amfibis. El local no disposava de cap rètol i, segons testimonis, no estava obert al públic. Els amfibis es van traslladar a centres de recuperació d’animals d’aquestes característiques.

Nou mesos després dels fets, fonts pròximes al responsable del local han explicat que els fets s'han saldat amb una multa i amb el retorn d'una part de les espècies. "Era un afeccionat als tritons que fa 30 anys que estava en aquell local tranquil·lament; la multa s'ha centrat en el fet de tenir algunes espècies de tritons sense permis", han explicat aquestes fonts.